Albuz’un 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü Mesaji

Ak Parti Bakacakkadi Belediye Baskan Adayi Rahmi Albuz, 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü’mesaji yayimladi.

Albuz mesajinda:”Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bagimsizlik, hürriyet ve vatan sevgisi ugruna savasmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsilmaz birlik ve beraberliginin en güçlü nisanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsizliklara ragmen vatanini korumak için verdigi milli mücadelenin destanidir.

 Kurtulus Savasi’nin kazanilmasina zemin hazirlayan ve ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atildigi bu sanli zafer, Türk Milletinin bagimsizlik yolunda fedakârliginin, inanci ugrunda sehadet kararliliginin kanitidir.

Verdigimiz 250 bin sehidin ulvi kanlariyla çizilen tarihimizin en yüce seref ve gurur tablolarindan birisi olan Çanakkale Zaferi, alinmasi gereken derslerle doludur. Ecdadimizin canlari pahasina korudugu bu vatan, bize birakilmis bir miras degil, muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikartarak gelecek nesillere aktarilacak en kutsal emanettir.

Bu duygu ve düsüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 104. yildönümünde gösterdikleri essiz mücadelenin bilinciyle, basta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz.”