Ayvacik, Gökçebey'e Vizyon Kazandiracagiz!

31 Mart 2019 Yerel Seçim için MHP Gökçebey Belediye Baskan Adayi Adem Ayvacik ile özel röportaj gerçeklestirdik.

ÖNCELIKLE ADEM AYVACIK KIMDIR?

Adem AYVACIK  Hacimusa Herkime Mahallesinde 1989'da dogdum. Ilk,Orta ve Lise Ögrenimini Istanbul Ümraniye’de tamamladim. Vatani görevimi Afyonkarahisar'da Hava Piyade Onbasi olarak 2 takdir belgesi ile tamamladim. Çesitli is kollarinda çalistiktan sonra 2012 Yilinda Sirasiyla Yönetici Asistani, Personel Müdürü ve Idari Islerden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi görevlerinde bulundum.Orta Okul Yillarimda 2003 Yilinda Ülkü Ocaklari ile tanistim.Siyasi ve fikri hayatima yön veren Ümraniye Ülkü Ocaklarinda 2007-2008,2011 2015 Yillarinda çesitli görevlerde bulundum.2015 Yilinda 26.Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayi oldum.2016 Yilinda Milliyetçi Hareket Partisi Gökçebey Ilçe Baskanligi Olagan kongresinde Ilçesinde Sehit ailelerinden Sorumlu Ilçe Yöneticiligi Görevlerinde bulundum. Çocukluk hayalim olan Milliyetçi Hareket Partisini Kendi Memleketimde temsil etmek Ilçeme insanlarimiza Insanca yasam sartlari olusturmak için Milliyetçi Hareket Partisi Gökçebey Belediye Baskan Adayi olarak yola çiktim. Çünkü benim kendi memleketime hemserilerime Gökçebey'e ahde vefa borcum var.

 SIYASETE NE ZAMAN BASLADINIZ?

Latif Bey, Siyasete ilk olarak 12 yaslarimda Bir radyo kanalinda Cennet Mekan Kibris Eski Cumhurbaskanimiz Rahmetli Rauf Denktas'in Kibris Referandumu Konferansina davet anonslariyla tanistim. Her Türk evladi olarak Kibris Meselesine sahip çikmak adina 12 yasimda ailemin bilgisi olmadan Ümraniye’den Topkapi Eresin Otelde yapilan Konferans'a gittim. Orada Rahmetli Cumhurbaskanimiz Rauf Denktas Bey ile tanistim. Kendisi ailemin nerde oldugunu sormustu. Bende haberleri olmadigini ve Radyoda anonsu duyduktan sonra Kibris davasina sahip çikmak ve size destek vermeye geldim dedigimde gözleri doldu ve Beni Ülkü Ocaklarina Yönlendirdi.  O günden bu yana bu kutlu davadan asla taviz vermedim Ülkücü olabilmenin serefiyle yasadim.2003'ten günümüze kadar Ülkü Ocaklarinda Çesitli Yöneticilikler yaptiktan sonra ilim irfan yuvasi olan Ülkü Ocaklarindan Mezun olarak artik memleketime hizmet etme zamani geldi diyerek 2015 Yilinda 26.Dönem Zonguldak Milletvekili Aday Adayi oldum.2016 Yilinda ise Ümraniye Milliyetçi Hareket Partisi Ilçe Baskanligi olagan kongresinde Sehit ailelerinden sorumlu ilce Yöneticisi seçildim. 2019 Yilinda Genel Baskanimizin talimatlari dogrultusunda Gökçebey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Baskan Adayi olarak Sirin Gökçebey ilçemizi kalkindirmak ve Vizyon kazandirip, Gökçebeyli Hemserilerimin issizlik ve istihdam sorununu çözecek 9 Isik Projelerimizle Gökçebeyli her vatandasimizi kucaklayacak,Doga Turizminin cazibe merkezi haline getirecegiz.

 

BELEDIYE BASKAN ADAYLIGI SÜRECISINE NASIL KARAR VERDINIZ?

Latif Bey öncelikle ben bu topraklarda Hacimusa Herkime Evlerinde dünyaya geldim. Benim memleketime ve hemserilerime bu topraklara ahde vefa borcum var!

Gökçebey'e Organize Sanayi Insa edecek Yatirimciya Kâr dükkan sahibine Kira Garantisi saglayacak Yatirimlarimizla Gökçebey'i Yasanilabilir bir ilce konumuna getirmek için 3 Yila yakin Istanbul, Ankara, Bursa Merkezli Is Adamlarimizla istisarelerde bulunduktan sonra ve Genel Baskanimiz Liderimiz Dr. Devlet BAHÇELI Beyin önerileri ve talimatlari dogrultusunda Gökçebey Belediye Baskanligina aday oldum.

 

NASIL BIR BELEDIYE YÖNETIMI PLANLIYORSUNUZ?

Öncelikle size sunu belirtmek isterim; Belediye Baskani Makaminda Günde en fazla 3 saat oturabilir! Onun haricindeki zamanlarda Belediye Baskani Çesitli dernek, Sanayi Odalari,Is Adamlari derneklerinde Ilcesine istihdam saglayacak is adamlariyla temasa geçecek,Ilçesine Yatirimci çekecek ve yatirimci için Yasa çerçevesinde imkanlar saglayacak! Turizm fuarlarinda bulunacak ilçesini doga güzelliklerini tarihini tanitacak. Istanbul, Izmir, Ankara ve Antalya ve hatta Londra Turizm Fuarlarina ilçesini tanitacak. Belediye'de disiplini saglayacak denetleme mekanizmasini kuracak, Kurumlar ile koordineli çalisacak.

Kuracagimiz Hilal Masa Projemizle Vatandaslarimiz ile Belediye arasinda köprü kuracagiz. Disiplini esas alip çözüm odakli bir hilal masa ile Stk ve muhtarlarimizin da dahil oldugu vatandaslarimizin sorununu çözecek ve sorunu çözen hilal masa temsilcilerine puan sistemi getirecek ve kaç vatandasimizin sorununa çözüm üreten temsilcilerimiz ile devam edip etmeme karari alacagiz.

Ayni zamanda Belediyemiz bünyesinde vatandaslarimiza danismanlik hizmeti saglayacak, Çiftçimize hangi urunu ekerse devletimizin hangi olanaklarindan faydalanacagi, üretici yani çiftçimiz ile satici arasinda pazarlama alaninda köprü kuracak, Esnafimiza danismanlik hizmeti ile isini nasil büyütebilecegi, Hangi imkan ve hibelerden faydalanacagi, Bunun yaninda Çesitli üniversite hocalarindan olusan ekiplerle toprak analizi yapilacak ve çikan sonuçlara göre verim ve urun kalitesine Gore cifçilerimize ekim ve organik tarim danismanligi ve e ticaret online satis destegi saglayacak ve tarimi da canlandiracagiz.

Ayrica Hilal Masa çerçevesinde Online Canli Psikolojik danismanlik saglayacak ve Vatandasimiz online telefon üzerinden birebir psikologlarimizla görüsecek evlilik terapisti ve bunun yaninda kusak farkini ortadan kaldiracak psikolojik danismanlik hizmeti saglayacagiz.

 

GÖKÇEBEY’IN EN BÜYÜK SORUNU NEDIR VE ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA DÜSÜNCELERINIZ NELERDIR?

 

Öncelikle Gökçebey’in Sorunu Issizlik ve Organize Sanayi'dir.

Biz Belediye baskani adayi olarak vatandaslarimizin karsisina bos vaad ve ümitlerle çikmadik.

Gökçebey'e gelmeden önce 70 yakin is adamlarimiz ve Sanayi odalari, Sanayici dernekleri ile temaslarda bulunduk ve Gökcebey Organize Sanayisi için istisarelerde bulunduk.

Türkiye’nin çesitli illerine Organize Sanayi Insaa eden Firma sahipleriyle birebir Gökçebey'in Organize Sanayi Projesi için çalistik. Proje destegi aldik ve Almaya’da devam ediyoruz. Bunanla Birlikte Zonguldakli Is Adamlarimiz ile KARAKDER (Karaelmas Kalkindirma Dernegi) Kurucu Üyesiyim.

Gökçebey’i temsilen Istanbul Merkezli Dernegimize tam bir Gökçebey Sevdalisi olan Nihat Saraç Bey'i atadik.Kendisi halen Gökçebey adina Is Adamlarimizla, Yatirimcilarimizla Gökçebey'e Yatirim yaparak istihdam sayilacak görüsmeler yapmaktadir.

Her is adamina ulasarak Gökçebey'de alanlarimiz oldugu ve yatirima her alanda acik oldugunu belirterek istisareler yapmaktadir.

Biz burada secim çalismalarimiza devam ederken arkadaslarimiz Gökçebey'in kalkinmasi adina çalismalar yapmaktadir.

Ayrica, Gökcebey'e insaa edecegimiz Organize sanayinin Tek tip ya da karma organize sanayi olmasi için Bilimsel bir çalistay yapmamiz gerekiyor. Bunun içinde içerinde is adamlarimiz esnaflarimiz kamu daire yöneticilerimiz, Kaymakamimiz ve vatandaslarimizi temsil etmesi için kuracagimiz Gökçebey Kent Konseyi'nin temsilcileriyle ortak fikir ortak karar alindiktan sonra Projemizi Sanayi Bakanligimiza sunacak ve Projemizin takipçisi olacagiz. Bürokrasi alaninda da geri kalmayacak ve projemizi onaylatacagiz.

Bununla birlikte Istanbul dan gelmeden önce Gökçebey için Araç Muayene Istasyonu için görüsmeler yaptik.Vatandasimiz cevre illerden ilçelerden gelerek aracini muayene ettirecek ve beklerken esnafimizdan çayini içecek, yemegini yiyecek ve alisverisini yapacak. Esnafimiz Kalkinacak ki Gökçebey Belediyemiz kalkinsin.

2.Bir unsur ise Doga Turizmi Ilçemiz ve Köylerimiz doga turizmine oldukça elverislidir. Örnegin Bizim dogal Aqua Parkimiz var,Selalelerimiz var,Dogamiz var!

Bunlarin restorasyonunu saylayarak Çadir kent piknik alanlari olusturacak, Atv, at ve panotpool sahalari olusturacagiz.Bununla birlikte Hacimusa Herkime evlerinden bir tanesini yapacagimiz Gökçebey meydaninda Sergileyecek ve müze haline getirecegiz.

Bununla birlikte Hacimusa herkime evlerini bir araya toplayip Tarihi herkime evlerinden tatil koyu insa edecegiz .Insanlarimiz artik denize gitmek istemiyor Latif Bey Doga tatili yapmak istiyor.Biz bu projelerimizi yaptiktan sonra yine durmayacak çesitli tatil organizasyon sirketlerini Gökçebey’e davet edecegiz.Çesitli tatil bölgelerinde Istanbul,Ankara,Izmir ve Antalya Basta olmak uzere ve bununla birlikte Londra'da Avrupa'da tatil fuarlarinda tanitimini yapacagiz. Gökçebey'e Vizyon Kazandiracagiz!

 

EGITIM KONUSUNDA NELER YAPMAYI DÜSÜNÜYORSUNUZ?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Baskani olarak ve egitim ve ögretimin öneminin farkindayiz. Gençlerimizi Uyusturucu ve Alkolden uzaklastiracak Kültür Merkezi Insaa edecegiz. Içerisinde Kütüphane,Bilgisayarli Ders Çalisma alani,Teknoloji Mucit laboratuar alani kuracak,Sinema salonu ve çesitli diksiyon kurslari ve Tiyatro,Konferans Salonu Insaa edecegiz.

 

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK ISTERSINIZ? 

Gökçebey Bartin,Karabük Örneginde oldugu gibi Üretken ve Toplumcu bir belediyeye ihtiyaci var!

Vatandasimizin teveccühü ile seçildigimiz takdirde Parti Roketimizi çikartacak Ülkücülügümüz baki kalmak sureti ile her vatandasimizi kucaklayacak! Siyasi görüsüne olursa olsun Toplumun herkesimize hizmet verecegiz.

Ayrica; Farkindaysaniz yol ve alt yapi üst yapi konularina deginmedik. Çünkü bunlar Belediyenin asli görevidir. Ilk alti ay içerinde yollarimizi çamurdan çukurdan çikartacak ve onaracagiz. Bununla birlikte Gökçebey Artik içe kapanmamali Ankara Yolu üzerine büyümelidir. Ankara Yolunda Gökçebey sehir merkezine direk yol projesine baslayacagiz Bununla birlikte Gökçebey'in Sinir sorununu çözecek ve nüfus artis plan ve programlari yapacagiz.

Gökçebey'in 1 tane olan Morgunu Çogaltacak ve Her Mahalleye Taziye evi insaa edecegiz.

Gökcebeyde her mahalleye Cocuk parki (Kamera Sistemleri Kurulacak)

Velilerimiz ebeveynlerimiz çocuklarini güvenle parka götürecek ve oyun oynamalarini saglayacagiz.

Kisacasi Gökçebey'i Hak ettigi seviyeye çikartacak ve Vizyon Kazandiracagiz.

Gökçebeyli her bir vatandasimizi en derin duygularimla kucaklar, Selam ve Saygilarimi Sunarim.