AYVACIK, OSB ILE GÖÇÜ ÖNLEYEBILIRIZ

MHP Gökçebey Belediye Baskan Adayi Adem Ayvaci, hizmet projelerimizin birinci sirada ‘Organize Sanayi Bölgesi kurmak’ oldugunun altini çizdi.

Ayvacik; OSB konusunda açiklama yapti ve sözlerine söyle devam etti.

“Organize Sanayi Demek Göçü ortadan kaldirmak demek. Öncelikle Bu is için danismanlik ve takip etmek gerekiyor.

Mesela Organize sanayi bölgesi projelerinizi hazirliyorsunuz Bakanliga teslim edince bitmiyor. Ardindan ki Bürokrasi ile takip etmek gerekiyor. Biz Istanbul’da  2 ay boyunca Organize sanayi projesi için çalismalar yaptik.

Is adamlarimiz ile yatirim yapmalari halinde nasil destek verecegimiz hakkinda istisarelerde bulunduk. Bunun yaninda Türkiye’nin çesitli bilgelerinde Karma,Tek tip ve Agir sanayi siteleri insaa eden sirketlerle istisarelerde bulunduk.Organize Sanayi Sitesi yapilmasi için öncelikle Büyük çapli bir calistay yapilmasi gerekiyor Cevre mühendisleri mimarlar,Is adamlari ve Kaymakam ve Kamu daire yöneticilerinin ve Gökçebey’de kuracagimiz Kent Konseyi temsilcilerinin de cinde oldugu karma mi tek tip mi yoksa yöreye uygun sanayi mi yoksa agir sanayi mi kurulmali bunun tartismasi yapilmali ve çikan sonuca göre kâr ve kira garantili Organize sanayi sitesi insaa edecegiz.Ayrica Sadece Organize sanayi sitesi yapmakla bitmiyor Türkiye’nin çesitli büyük firmalara is adamlarina gidip davet etmek ve sonucunda yatirim yapmalari halinde ne gibi hibelerden yararlanacagi ve Firmasina kâr dukan sahibine de kira garantisi verecegiz.

Yani bu isler ben Organize Sanayi Yapacagim diyerek olmuyor. Içinin dolu olmasi gerekiyor.

Biz hem Organize Sanayi Insaa edecegiz hem de yatirimci çekecek ve yatirimciya kâr garantisi verecegiz ki bunun yaninda sanayi sitesindeki dükkân sahiplerine kira garantisi verecegiz.”