GÖKÇEBEY’DE 24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gökçebey’de Ögretmenler Günü kutlamalari, Cumhuriyet meydaninda Atatürk anitina Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas’in çelenk koymasiyla basladi. Ardindan, saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Yapilan törene; Belediye Baskani Ismet Karci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas,Daire amirleri, Siyasi Partililerin ilçe temsilcileri ve belediye baskan aday adaylari, sivil toplum örgütlerin temsilcileri katildi.

24.Kasim Ögretmenler günü kutlama programi Gökçebey Çok Programli Anadolu Lisesi Sehit Burak Saraçli salonunda devam etti.

Programa; Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt, Belediye Baskani Ismet Karci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas,Daire amirleri, Siyasi Partililerin ilçe temsilcileri ve belediye baskan aday adaylari, sivil toplum örgütlerin temsilcileri ve çok sayida ögretmenler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslanan ögretmenler günü kutlama programi, meslege yeni atanan Gökçebey Çok Programli Anadolu Lisesi Sanat Tarih Ögretmeni Serpil Albayrak konustu.

24 Kasim Ögretmenler Günü kutlama etkinliklerde günün anlamini içeren konusmayi Gökçebey Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas bir konusma yapti.

Aytas konusmasinda;” Ögretmenlik en kutsal ve en önemli mesleklerin basinda gelir. Bagimsiz bir devlet olmak isteyen her ülke iki alanda daima hazirlikli ve daima dinamik olmalidir. Bunlarin biri askeri cephe biride egitim kurumlaridir.

Cephede mücadelesini düsmana karsi, egitim kurumlarinda ise mücadelesini cehalete karsi verecektir. Görünen düsmani cephede dize getiren bir millet, eger sinsi düsman olan cehaletle savasmayi ihmal ederse gün gelir cehalet o milletin sonunu getirir. Bunu çok iyi bile Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, kurtulus savasi biter bitmez ülkemizin egitim sorunlariyla ilgili çalismalar yapmis ve bu çalismalarini devam ettirme görevini de biz ögretmenlere birakmistir.

Saygi deger meslektaslarim. Her çocugumuzun her anlamda iyi yetismesi yillar alan bir çabanin ve emegin sonucudur. Güzel ahlakli, sevgiyi, saygiyi, dogrulugu, iyiligi, bilimi, barisi ve bütün güzel seyleri bir çocugun davranislarina yansitmasi yillar süren bir emegin sonucudur. Ve yetkilerde olacagini, farkli is alanlarinda çalisarak Yüce Türk Milletine karsi sorumluluklarini yerine getirmeye çalisacagini düsünürsek, gelecekteki izlerimizi bugünden atildigini anlariz.

Bir harf yükü bir dag yükü gibidir.

Bir harf için kirk yil köle olunuyorsa, elbetteki, bir harfin yükü bir daga esdegerdir.

Harfle sembollesen ilimdir, irfandir, erdemdir. Medeniyet de iste bu harfle gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harf omuzlarindaysa yine medeniyet bu harfi tasiyanlarin sirtindadir. O yüzden sirtimizdaki yük sandigimizdan daha agirdir, sevgili ögretmen arkadaslarim. Biliyorum, isimiz çok zor. Ancak bizlerin yetistiren ögretmenlerimizin de isleri çok zordu, bizlerde o ögretmenlerimizden el aldik. Ögretmenlerimiz gibi azim, sabir ve kararligimiz isimizin anahtari oldugu bilincinde oldugunuzu biliyorum. Bu nedenle fedakârliklarinizla birlikte; sizlere olan güvenim ve inancim tamdir. Kalbinizin tüm sicakligiyla çiktiginiz egitim yolculugunda saglik, mutluluk ve basarilarinizin daim olmasini istiyorum.

Hayatta olmayan tüm ögretmenlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum.

Bu kutlu günümüzde bizleri yalniz birakmayan, sürekli desteklerini hissettigimiz basta Sayin Kaymakamim olmak üzere tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum.

Toplumda her bireyin diger bir bireyin ÖGRETMENI oldugu inanci ile hepinizin ögretmenler gününü kutluyorum.

Siirler okundu. Ögretmenlik mesleginde 25 yilini dolduranlara ödülleri verilmesi, Video gösterileri, Tefen Ilkokulu sinif ögretmeni Firat kilav’dan mini konser, ögretmen marsinin söylenmesi ve voleybol –dart –i yarismasi video gösterisi ve derece girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.