BASKAN GEBES’IN ÖGRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Çaydegirmeni Belediye Baskanimiz Satilmis Gebes, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla mesaj yayinladi. 

Baskan Gebes mesajinda su ifadelere yer verdi;
“24 Kasim, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yilinda Millet Mektepleri Basögretmenligi unvanini kabul etmesiyle birlikte anlam kazanmistir. Böylesine anlamli bir günü kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz.


Milletimiz, ögretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüsünü azimle sürdürmektedir. Tüm hayatimiz boyunca etkisini yakindan hissettigimiz, kisiligimizin ve karakterimizin sekillenmesinde önemli pay sahibi ögretmenlerimizin gayretleri her türlü övgüye layiktir.

Mustafa Kemal’in “Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili ögretmen ve egitmenleri, sizler yetistireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktir. Eserin kiymeti, sizin yeteneginiz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktir.” felsefesi ile meslegini icra eden saygideger ögretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken; Basögretmen Mustafa Kemal ATATÜRK basta olmak üzere, egitim sehitlerimizi, ebediyete intikal etmis ögretmenlerimizi rahmetle aniyor, kutsal meslegin onurlu temsilcileri olan ögretmenlerimizi sevgi ve saygiyla selamliyorum.” dedi.