VALI BEKTAS’IN ÖGRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, 24 Kasim Ögretmenler günü mesaji yayimladi.

Vali Bektas mesajinda; 'Içinde yasadigimiz bilgi ve teknoloji çaginda ülkelerin kalkinmasi, ekonomik, sosyal ve toplumsal yasantilarinin iyilestirilmesi, her alanda ihtiyaç duyulan degisimlerin yapilmasi ancak egitim ve ögretime gereken özeninin gösterilmesi ve önem verilmesiyle mümkün olup, bunu saglayacak temel aktörler ise degerli ögretmenlerimizdir.

Çocuklarimizin ve gençlerimizin ülkemize ve insanliga yararli bireyler olmasi için çabalayan, onlari iyiye, gerçege ve bilime ulastiracak yöntem ve yollari ögreten, özveri, sabir, hosgörü ve fedakârlik sergileyerek yavrularimizin kisiliklerinin olusmasina, gelismesine büyük katkilari olan ögretmenlerimiz egitim sistemimizin temel tasidirlar. Ögretmenlik, fedakârlik ve sabir isteyen ulvi bir meslektir. Ailelerimizden sonra bizlere en büyük sevgi ve sefkati gösteren gelecegimize yön veren ögretmenlerimiz milli ve manevi degerlerimiz ile erdemli ve ahlakli toplum olma yolunda en büyük isigimizdir.

Toplumsal yasantimizda saygin bir yeri olan degerli ögretmenlerimizin, yetistirdigi kusaklar kazandigi bilgi ve birikimleriyle büyük ülkemizi gelismis ülkeler içerisinde söz sahibi yapacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle; çocuklarimizin ülkesine, milletine ve insanliga faydali bireyler olmalari yolunda fedakârca çabalayan her yönden gelismelerine katki saglayan egitim sistemimizin vazgeçilmezleri degerli ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Gününü kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyor, Emekli ögretmenlerimize saglikli ve uzun bir ömür temenni ediyor, basta Basögretmen Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmis, tüm ögretmenlerimizi, rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum.'dedi.