Kaymakam Karakurt,’ Türk Milleti O’nu kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatin her alaninda yasatmaya devam edecektir.

Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt, 10 Kasim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayinladi. 

Kaymakam Kararkurt mesajinda;” Ebediyete intikalinin 80. yildönümünde Istiklal Savasimizin Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sonsuz minnet, sükran ve rahmetle aniyoruz.

 Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yillik kisa ömrün sona erdigi 10 Kasim’i matem günü olmaktan ziyade Ulu Önder’in fikirlerini, eserlerini ve fedakârliklarini anlama günü olarak idrak ediyoruz.

 Biliyoruz ki Aziz ATATÜRK, Samsun’dan baslatip Izmir’de büyük zaferlerle sonuçlandirdigi Istiklal Savasimizla; tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin ebediyen bagimsiz yasama hakkina sahip oldugunu ve ilelebet payidar kalacagini bütün dünyaya bir kez daha göstermistir.

 Ileri görüslülügünün bir tezahürü olan fikirleriyle ve basta Cumhuriyetimizin kurulusu olmak üzere, gerçeklestirdigi inkilâplarla modern dünyanin sundugu tüm imkânlardan azami derecede yararlanmamizi saglamistir.

 Bu sayede; medeniyet yarisinin tüm hiziyla devam ettigi günümüz dünyasinda, Yüce Türk Milleti bagimsizligindan ve kültüründen taviz vermeden hak ettigi muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikmak için kararlilikla ilerlemektedir.

 Bagimsizlik aski, ilke ve inkilâplari ile mücadele azmi simdiye kadar oldugu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynagi olmaya devam edecektir.

 Milletimizin istiklali ve istikbali ugruna yaptiklari için O’na minnettariz. Dünya var oldukça Türk Milleti O’nu kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatin her alaninda yasatmaya devam edecektir. Ruhu sad, mekâni cennet olsun.” dedi.