CUMHURIYET BAYRAMI COSKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kurulusunun 95. yildönümü tüm yurtta oldugu gibi Gökçebey’de de cosku içinde geçti.

Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinliklerine; Gökçebey Kaymakami Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt makaminda tebrikleri kabul etmesi ile basladi. Birçok daire amirlerin ve muhtarlarin gelmeyisi ise dikkat çekti.

Gökçebey Kapali Pazar yeri alaninda düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakami Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt, Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci, Daire amirleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek baskanlari, ögrenciler ve ilçe halki katildi.

Gökçebey Kaymakami Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci tarafindan ögrencilerin ve halkin Cumhuriyet Bayrami Kutlandi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla Cumhuriyetin kurulusunun 95. yildönümü kutlama etkinliklerine baslandi. Burada konusan Gökçebey Kaymakami Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt,” Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayarak” sözlerine söyle devam etti.

Millet egemenligine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyetine Vatandaslik bagi ile bagli olan herkese fert olma hakki vermis ve sorumlulugunu yüklemistir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilan ettigi cumhuriyet, Türk milletine birakilmis en büyük miras ve vazgeçilmez bir degerdir.  Cumhuriyet irki, dini ve inanci ne olursa olsun her bir vatandasimizin ortak varligi ve ortak teminatidir.

Cumhuriyet ayrilik degil birliktir. Cumhuriyet geçmisten gelecege söylenen kardeslik türküsüdür. Cumhuriyet Örmeci köyünde 87 yasindaki Kore gazimiz Abdullah amcamiz ve diger gazilerimizle bu coskuyu ayni anda kutluyor olmamizdir.

Degerli ögretmenlerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK:’ Ögretmenler ‘ Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfani hür nesiller ister’ diyerek yeni nesilleri bu amaçla yetistirmenin sizin en büyük sorumlulugunuz oldugunu belirtmistir. Sizler Cumhuriyeti koruyacak, payidar kilacak, yükseltecek ve yüceltecek kisilikli ve nitelikli bireyler yetistirdikçe gaflet dalalet ve her çesit hiyanet sonuçsuz kalacak, cumhuriyetimizin  nice yildönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktir.

Kiymetli ögrencilerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ Cumhuriyeti biz kurduk, onu yasatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek sizlere olan sonsuz güvenini ortaya koymustur. Sizlerde kendinize güvenin. Heyecaninizi, bu millete ve bu ülkeye hizmet etme sevk ve ideallerinizi asla yetirmeyin. Zira Türkiye Cumhuriyeti Idealist gençlerin omzunda ilelebet payidar kalacaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin 95. Kurulus yildönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaslarini, bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, sükran ve rahmetler aniyorum” dedi.

Müzik Korasi, siirler ve çesitli sportif etkinliklerde derece giren ögrencilere hediyeleri verildi. Tören geçidi ve aksaminda yapilan Fener alayi ile sona erdi.