LISTELERDEKI ISIMLER SASIRTTI!

Zonguldak’ta Ak Parti, CHP ve IYI Parti Milletvekili liste siralamasi önce aday adaylarini, partililer temsilcileri ve partililere gönül verenleri sasirtti.

Ak Parti’nin Listesinde Hüseyin Özbakir ve Faruk Çaturoglu liste disinda olacagi herkesim tarafindan biliniyordu. Ancak Listeye Polat Türkmen’nin birinci siraya, Ahmet Çolakoglu’nun ikinci siraya, Hamdi Uçar’in da üçüncü siraya gelisi tamamen herkesimi SOK etmis vaziyette...

CHP’de Serafettin Turpcu’nun liste disinda kalacagi bilinen gerçeklerden birisiydi. Ünal Demirtas’in birinci sirada olacagini rüyasinda görse yine inanmazdi. Yatsin kalksin IYI Parti’ye geçen 15 vekilin içinde yer alinisina dua etsin. CHP Lideri Kiliçdaroglu 15 milletvekilini listelerde yer vermesinin hikâyesi IYI Parti’nin seçime girmesi içindi.  Ancak, Demirtas’i liste basi yaparak Eregli-Alapli’yi,  Deniz Yavuzyilmaz’i ikinci siraya yer vererek Zonguldak merkezi  ve Umut Basoglu’nu da üçüncü siraya yer vererek Devrek-Gökçebey ve Çaycuma olmak üzere vadiyi degerlendirdi.

IYI Parti’de 56. Cumhuriyet Hükümetinde Devlet Bakanligi yapan  Aydin Tümen’i Zonguldak 1 sirada listede yerini aldi. IYI Parti’nin Zonguldak teskilatlanmasinda aktif görev yapan Tümen listenin 1 sirada yer almasi hakkiydi.   Mehmet Batu Müftüoglu ikinci sirada. Eregli ve Alapli’da agirligi olacagi düsünülmüs. Ancak Devrek-Gökçebey ve Çaycuma yani vadi hiç düsünülmemis. Bu arada Zonguldak kurucu Il Baskani Ragip Bayraktar’a yazik oldu.

Zonguldak’ta Ak Parti, CHP ve IYI Parti Milletvekili liste siralamasi önce aday adaylarini, partililer temsilcileri ve partililere gönül verenleri sasirtti.

Partililere baktigimizda en iyi liste Ak Parti.  

Buna göre Zonguldak’ta ne olur?

Ak Parti’nin 2 Milletvekili kesin. CHP’nin de 2 Milletvekili kesin. MHP’nin 1 milletvekili alma sansi yokta alirsa da çok büyük sürpriz olur…

IYI Parti’nin bir milletvekili alma sansi var. Onu da Eregli ve Alapli ilçesinin çok büyük katkisi olacagina inaniyorum.

Eregli ve Alapli’da Ak Parti’nin milletvekili adayinin olmayisinin boslugunu IYI Parti için büyük bir arti olarak degerlendiriyoruz. Ama önümüzdeki seçim çalismalarinda kimler planli program dâhilinde çalisacak siyasi partililerin milletvekili adaylari belirleyecektir. En son karari seçmenler verecek. Izleyelim görelim… Saglicakla kaliniz.