GÖKÇEBEY’DE ÖGRENME SENLIGI SERGISI AÇILDI

Gökçebey Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürlügünce 2017-2018 Egitim Ögretim yilinda, ilçede Okur yazarlik seferligi ve El Sanatlari Teknolojisi alaninda  açilan kurslara  katilan  kursiyerler tarafindan bir yil boyunca, özenle hazirlanan, el emegi göz nuru olan seçkin ürünlerinin sergilendigi  Ögrenme senligi sergisi 09.05.2018 Çarsamba günü Saat 14.00’de Aile Çay Bahçesinin Dügün salonunda açildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz sehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalik saygi durusu ve ardindan Istiklal Marsinin okunmasiyla Ögrenme Senligi sergisinin programina baslandi.

Açilisa; Gökçebey kaymakami Ahmet Korkmaz, Belediye Baskani Ismet Karci, Gökçebey eski Belediye Baskani Vedat Öztürk,  Bakacakkadi belde belediye baskani Sezgin Özdemir, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, daire amirleri, siyasi partililerin temsilcileri, Ögretmenler ve kursiyerlerin katilimi ile gerçeklesti.

Gökçebey kaymakami Ahmet Korkmaz, Belediye Baskani Ismet Karci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas’a hediye verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Ilçe Halk Egitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Recep Topal Yapti.

Topal yaptigi açiklamada; “ Ögrenme senlikleri sadece ögrencilere degil, yasam boyu bütün herkesi kapsayan bir etkinliktir.

Ögrenmeyi senlige dönüstürerek eglenceli hale getirmeye çalisiyoruz. Vatandaslarimizin bilgi ve becerileri ile kendine olan özgüvenlerini artirmak amacindayiz.  Ögrenme etkinlikleri; bilinçlendirerek farkindalik olusturmaktir.  Ögrenmenin yasi yok, geçmisten mezara kadar ögrenmeye muhtaciz.

Hayat boyu ögrenme  ve Gökçebey Halk Egitimi merkezi Müdürlügünce  Milli Egitim Bakanligi  Hayat Boyu Ögrenme  Genel  Müdürlügü  programlari kapsaminda  her zaman , her yerde herkes için sloganiyla  baslatilan 2017-2018 Egitim Ögretim yilinda ilçe merkezi , belde ve köylerimizde “El sanatlari, Hayvan Yetistiriciligi, ormancilik, Müzik ve gösteri sanatlari, Bilisim Teknolojileri , Güvenlik hizmetleri, Saglik hizmetleri, Giyim Ögretim teknolojisi, Yabanci diller, Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, Kisisel gelisim ve Egitim, okuma yazma, seramik ve cam teknolojisi, Sosyal hizmetler ve danismanlik, ögretmenlik ve ögretim olmak üzere 15 alanda kurslar açilarak 1248 kursiyerimizle bulusmamiz saglanmistir.

Kurumumuzun Misyon ve Vizyonunda; bilgiye bilgi, degere deger, sevgiye sevgi katma, önce insan ve hayat boyu ögrenme ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz ile gönülden gönüle, merkezli ögrenme senligi sergimiz, sergilerimiz ve etkinlikleri süresince bizleri her daim onurlandiran, katki saglayan ve desteklerini esirgemeyen basta ilçe kaymakamimiz Ahmet Korkmaz olmak üzere Belediye Baskanimiz Ismet Karci’ya, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytaç ve ekibine, okul müdürü ve yöneticilere, ögretmenlere ögreticilerimize, kursiyerlerimiz, Gökçebey halkina,  gönlü bizlerle olanlara senliklerde çalismalarimiza katki saglayan herkese tesekkür ederim” dedi.

Ögrenme senligi sergisinin açilisini, Gökçebey kaymakami Ahmet Korkmaz, Belediye Baskani Ismet Karci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas yaparak sergiyi gezdiler ve emegi olan herkesi tebrik ederek basarilarinin devamini dilediler.