Muhtar Ak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutladi

Devrek Ismetpasa Mahalle Muhtari Necla Esen Ak, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Muhtar Ak mesajinda; “1915 Çanakkale Zaferi, bu milletin milli ve manevi degerleriyle, kurdugu köklü ve güçlü medeniyetinin, geçmisten bugüne, bugünden gelecege uzanisinin sembolüdür. Çanakkale, bastigimiz yerlerin topraktan öte, binlerce insanin cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasil ‘vatan’ topragina dönüstügünü bizlere anlatan destansi bir zaferdir. Aziz ecdadimizin kanlariyla sulanmis cennet vatanimizin her karis topragi nice kahramanlik destanlarini haykirmaktadir. Bu gün ecdadimizin yaptigi mücadeleyi, ecdadin torunlari içte ve dista hain güç ve mihraklara karsi yedi düvelde sergilemekte ve açikça Hilal ve haçin mücadelesini vermektedir.

Bu mukaddes yurt topraklarinin korunmasi ve bayragimizin dalgalanmasi için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayi, bu güzel vatani bizlere emanet eden atalarimiza karsi bir borç bilmeliyiz.

Tarihe altin harflerle yazilan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yil dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi sükran ve rahmetle aniyorum.’’dedi