BEÜ'nün yeni rektörü GÖKÇEBEY’LI

Prof. Dr. Mahmut Özer'in ÖSYM Baskanligi görevine getirilmesinin ardindan yerine gelen isim Prof. Dr. Mustafa Çufali oldu. Bu görevi yaklasik 4 aydir Prof. Dr. Ali Azar yürütüyordu.

 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlügüne, Yüksekögretim Kurulu'nun önerdigi adaylar arasindan Prof. Dr. Mustafa Çufali'yi atadi. Cumhurbaskanligi'ndan yapilan açiklamada, "Sayin Cumhurbaskanimiz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlügüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'nin 130'uncu ve 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarinca, Yüksekögretim Kurulu'nun önerdigi adaylar arasindan Prof. Dr. Mustafa Çufali'yi atamislardir" denildi.

 

 MUSTAFA ÇUFALI KIMDIR?

 

1962 yilinda Gökçebey’in Uzunahmetler köyünde dogdu. Ilkokulu Zonguldak Merkez ve Gökçebey’de, ortaokul ve liseyi Devrek’te okudu. 1983 yilinda Istanbul Üniversitesi Kimya Mühendisligi’nde bir yil okuduktan sonra 1984 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girdi. 1988 yilinda buradan mezun oldu.

 

1990 yilinda Polis Akademisi’ne Arastirma Görevlisi olarak girdi. Ayni yil egitim amaciyla Ingiltere’ye gönderildi. Nottingham Üniversitesi’nde bes yil egitim gördü.

 

Yüksek lisans ve doktora egitimini Uluslararasi Iliskiler ve Siyaset Bilimi alanlarinda yapti. 1995 yilinda Türkiye’ye döndü. Siyasi Tarih alaninda 2001 yilinda Yardimci Doçent, 2007’de Doçent, 2012’de Profesör oldu.

 

Litvanya, Suriye, Azerbaycan, Macaristan, Kirgizistan, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde Türkçe ve Ingilizce dersler verdi, konferanslara konusmaci ve oturum baskani olarak katildi.

 

Türkçe ve Ingilizce olarak birçok dergi ve kitapta makaleleri ve kitap bölümleri yayinlandi; ulusal ve yerel TV programlarina katildi. Tarih alaninda yayinlanmis 6 adet kitabi bulunmaktadir.