BASKAN ÇOSKUN, VERGI HAFTASINI KUTLADI

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Muharrem Coskun, 29.Vergi Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada, “Zonguldak Vergi toplamada Türkiye'de 9. siradadir. Zonguldak’i kambur olarak göstermeye hakki yoktur.” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi baskani Muharrem Coskun 29.vergi haftasini kutladi.

ÇOK AZ KAZANANDAN AZ VERGI ALINARAK, VERGIYI TABANA YAYARAK VERGININ DAHA FAZLA TOPLANMASI TALEP EDIYORUZ

Muharrem Coskun,”Özellikle vergi haftamizin ilimize ve ülkemize hayirlara vesile olmasini diliyorum. En kutsal kazanç vergilendirilmis kazançtir. Bu ülkede su anda huzur ve refah içinde yasiyorsak toplanan vergilerin sayesindedir. Ne kadar vergi toplayabilirsek su anlamda söylüyorum çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alinarak, vergiyi tabana yayarak verginin daha fazla toplanmasi talep ediyoruz. Hükümetimizin de su andaki çalismalari bu yöndedir. Özellikle Vergiyi Tabana yayarak esnaf ve sanatkarlarin sayisinin artirilarak daha fazla vergi toplamanin yolu budur. Yani ne kadar ekonomik olarak güçlü bir ülke olabilirsek, sosyal devletin sartlarini ve vecibelerini yerine getirebilmesi o kadar kolay olacaktir, Bunu sunun için söylüyorum. Afrin operasyonu 39. gününde. Buradaki her dakika, her saat ekonomi ile ilgilidir. Oradaki askerlerimizin elbisesi, silahi, mühimmati giysileri, akaryakiti, uçaklari vs. hepsi ekonomi ile ilgilidir. Bunun içinde Özellikle bu vergi haftasini çok önemsiyoruz. Verginin ne kadar verilmesi toplanmasi kutsal ise bu verginin de amacina uygun olarak harcanmasi ve takip edilmesi çok önemlidir diye düsünüyorum. Bir kez daha vergi hastamizin ilimize hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

ZONGULDAK’I KAMBUR OLARAK GÖSTERMEYE HAKKI YOKTUR

Zonguldak’in aldigindan fazlasini veren bir il konumunda oldugunu belirten ZESOB Baskani Muharrem Coskun, “Zonguldak olarak tahakkuk eden verginin tahsilati konusunda gerçeklesme orani 93. Bu Türkiye siralamasinda 13. siraya degil arasina sokuyor. Ayrica aldigindan fazlasini veren 9 ilden bir tanesiyiz Türkiye genelinde. Yani kamuoyunda Zonguldak’i kambur olarak gösterenler var. Türkiye taskömürü Kurumu süspanse edildigi halde aldigimizdan fazlasini veren 9 ilden birisiyiz Zonguldak olarak. Zonguldak kesinlikle kambur bir il degildir. Verdigimiz vergilerden baska illere baska yatirim yapilmasina da katki yapiyoruz. O anlamda söylüyorum. Aldigindan fazlasini veren illerden birisiyiz. Üstüne basarak söylüyorum, TTK oradaki süspansiyonda bunun içindedir. Biz kimsenin Zonguldak’i kambur olarak göstermeye hakki yoktur. Bizden toplanan vergilerle diger illere yatirim yapiliyor. Bu Zonguldak'taki esnaf ve sanatkârlarin is adamlarinin vermis oldugu vergiler ile yapiliyor” seklinde konustu.