Mobilya Ihtisas OSB Olusturulmasi Fizibilite Raporu Sonuçlandi.

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi’nda (BAKKA) Mobilya Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Olusturulmasi Fizibilite Çalismasi toplantisi gerçeklestirildi.


BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar’in açilis konusmasiyla baslayan Mobilya Ihtisas OSB fizibilite çalismalari sonuç paylasimi toplantisina Zonguldak Valisi Ahmet Çinar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Metin Demir ve mobilya sektöründe bulunan firma yetkilileri katildi.


Bati Karadeniz bölgesinde orman ürünleri (odun, ahsap vb.) potansiyeli olarak önemli bir yere sahip olan Zonguldak’ta Mobilya Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin TR81 bölgesine hizmet edecek sekilde tasarlanmasi ve bu kapsamda yatirim yapilabilirligine iliskin fizibilite raporunun sonuçlari katilimcilarla paylasildi.


Çalismalar kapsaminda;  Mobilya ihtisas OSB’nin saglayacagi avantaj ve dezavantajlari, Mobilya Ihtisas OSB’nin bölgeye katkilari, ileri geri besleyebilecegi sektörler, yan sanayilerin neler olabilecegi, nasil gelistirilebilecegi, Mobilya Ihtisas OSB’nin yaratabilecegi isgücü potansiyeli ve il istihdam rakamlarina katkisi, Ülkemizdeki basarili Mobilya Ihtisas OSB uygulama örnekleri, Mobilya Ihtisas OSB için TR81 Bölgesinde en uygun lokasyon (Gökçebey ilçesinde kurulabilecek olasi bir Mobilya Ihtisas OSB Iklim kosullari, kara, deniz, demiryolu, hava ulasim aglari açisindan degerlendirilmesi ), Kurulmasi planlanan Mobilya Ihtisas OSB büyüklügünün belirtilmesi (Kaç metrekare, kaç farkli firma tahsisine uygun ve kaç parsel kapasitesine sahip olmalidir vb. )   Mobilya Ihtisas OSB içerisinde teknik lise ya da meslek yüksek okulu ihtiyaci kapsaminda olasi bir okulun bölgeye saglayacagi avantajlar ve dezavantajlar konusulmustur. Bu kapsamda, katilimcilardan saglanan geri dönüsler neticesinde raporun yeniden sekillendirilerek nihai hale gelmesi ve ardindan kamuoyu ile paylasilmasi kararlastirilmistir.