HALK KAHRAMANINA SAHIP ÇIKTI

Ak Parti tarafindan görevinden alinan Belediye Baskani Vedat Öztürk’e ilçe halki sahip çikti.

Devrek ilçe belediyesinde 29 yil zabita memurlugu ve müdürlügü yaptiktan sonra istifa ederek 30 Mart 2014 seçimlerinde Gökçebey’de AK Parti’den belediye baskani seçilen Vedat Öztürk, istifa kararini belediye önünde yaptigi basin açiklamasiyla duyurdu. Vedat Öztürk, Gökçebey halkinin büyük destegi ile göreve geldigini söyleyerek söyle dedi:

"Buraya çikmadan arkadaslarla vedalastik. ’Veda’ derken ben yurt disina çikacak degilim. Buradayim yine. Caddelerde gezecegiz dolasacagiz ama bir ayrilik olusacak. Bu ayrilik 6 sene mi sürer, 7 sene mi sürer, 1.5 yil mi sürer ona siz karar vereceksiniz. Beni buraya siz getirdiniz. Bu sekilde gitmemem gerekiyordu. Sartlar bunu getirdi. Benim hesap veremeyecegim hiçbir seyim yok. Ben namus ve gurur için bu hayatta yasiyorum. Bana kumpas kuranlara hepsinin hesabini tek tek soracagim. Önümüzdeki günlerde de bunlari tek tek açiklayacagim. Hiç merak etmeyin. ’Baskan çok üzülüyor, agliyor’ diye zannetmeyin. Bir Vedat gider, bir Vedat gelir. Ilçeyi dizayn etmeye çalistik ama bazi ser güçleri, bazi serefsiz odaklarin kumpanyasiyla buralara geldik."
Ailesiyle ilgili spekülasyonlar yapildigini belirten Öztürk, söyle dedi:
"Benimle ilgili kim spekülasyon yapiyorsa, kim ne söylüyorsa biz buradayiz, ailem de burada. Bana yazilanlari, çizilenleri ne varsa benim ailem bilir. Simdi beyefendi diyormus ki ’Biz bir sey söylersek hanimi rencide olur.’ Böyle bir sey yok. Benim hanimim ne yaptigimi, nasil gezdigimi biliyor arkadaslar. Böyle bir durum yok, ama o ser güçler, biz buralari imar ederken bizim altimizi oymaya kalktilar. Böyle bir terbiyesizlik, böyle bir sey yok. Nasil bu insanlari böyle gözü yasli birakirsiniz. Bu ihaneti 2019 Mart ayinda soracaksiniz arkadaslar."

Vedat Öztürk, ser odaklariyla 2 yildir ugrastigini söyleyerek, bunu 1.5-2 yil önce bekledigini anlatirken,"Niye simdi dügmeye basildi? Gündüz projelerle gece de bu ser odaklariyla ugrasiyorum. En sonunda dügmeye basildi. Bugün Vedat Baskan istifa ediyor, ettiriliyor yani arkadaslar, açik konusayim. Simdi bir belediye baskani halkin oyuyla gelmis. Bu kadar vefa olur. Insanin hatasi olur mu, olur. Herkesin hatasi olur mu, olur. ’Hatasi olmus, onu söyle yapalim, düzeltelim’ denir. Muhatap bulamiyorsunuz arkadaslar. Bu ne demek biliyor musun? Yüzde 50’yi silip atmak demektir. Onlarin düsüncesi su: 2019’a kadar yeni belediye baskanini hazirlariz, hem toparlaniriz. Ben de diyorum ki 2019 seçimlerinde o sandiktan top mu çikar bomba mi çikar hep birlikte görecegiz" dedi.

"Gökçebey’imizin gelismesini istemeyen ser odaklari tarafindan seçildigim günden bugüne kadar kumpas, karalama kampanyalari ve yaptigimiz yatirimlari degersiz gösterme çabalari karsisinda mücadele etmekten çok yoruldum, ama yilmadim. Yaptigimiz bütün hizmetler ve vatandaslarimizin manevi destekleri beni hep ayakta tutmustur. Simdilik aranizdan geçici bir süre için ayriliyorum. Bu sevda daha bitmedi. Sükür Allah’a yolsuzlugumuz yok, usulsüzlügümüz yok, FETÖ baglantimiz yok. Basarisizligimiz, çalismazligimiz hiç yok. Veremeyecegimiz hiçbir hesabimiz da yok. Buna ragmen AK Parti ailesi içinde siyaset yapma imkanimin kalmadigini üzülerek görüyorum. Bugünden itibaren AK Parti belediye baskanligimdan ve AK Parti üyeligimden istifa ediyorum. Kendimle ilgili herhangi bir korkum yok. Tek üzüntüm baslamis oldugumuz ve yapimina devam ettigimiz projelerimizin sekteye ugrama ihtimali ve halkimizin bundan zarar görecek olmasidir. Sular yükselince irmak bulanir. Bulanik suda baliklar karincayi yer. Sular çekilince bu sefer de karincalar baliklari yer. Kimin kimi yiyecegi önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu bir atasözüdür. Kimin kimi yiyecegini zaman gösterecek."

Bazi gruplarin, "Sayin Cumhurbaskanim, belediye baskani kendine çalisiyor. Hiç sizi düsünmüyor. Bu adamla mi siyaset yapacaksiniz?" diye yazdigini ifade eden Öztürk, "Genel merkeze çagrilip bana bunlar hakkinda soru sorulmasi dogru mu arkadaslar. Bundan sonra en yüksek irade sizin iradeniz olacak. Bunu önümüzdeki süreçte görecegiz. Siz bana yapilanlari benden daha iyi biliyorsunuz. Sizin oldugunuz yerde kimse hesap yapamayacak. Bu Alicengiz oyunlarini zamanla sizlere anlatacagim. Kim bunlari yaptiysa, kim benim hakkimda oyunlar oynadiysa Allah belasini versin diyorum" dedi