BELEDIYE BASKANLARI OSB IÇIN ISTISARE TOPLANTISI YAPTI

Gökçebey Çukur mevkie Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasi için Devrek TSO’da Belediye Baskanlari bir araya gelerek istisare toplantisi düzenlendiler.

Toplantiya; TSO Baskani Ertan Civak, Devrek Belediye Baskani Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk ve Bakacakkadi Belediye Baskani Sezgin Özdemir katilirken, Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes’in toplantiya katilmayisi dikkat çekti. 

 Devrek Belediye Baskani Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk ve Bakacakkadi Belediye Baskani Sezgin Özdemir katildiklari istisare toplantisi ile ilgili yaptiklari ortak basin açiklamasinda, ”OSB bölgemizde hayata geçtiginde issizlige ve istihdama çok büyük katki saglayacaktir. Buna hepimiz yürekten inaniyoruz. Bunun için de bizler belediye baskanlari olarak OSB’nin hayata geçmesi için tüm imkânlari seferber edecegiz” diye konustular.

Düzenlenen toplanti ile ilgili bilgi veren Devrek TSO Baskani Ertan Civak ise "Öncelikle bu davetimize istirak eden belediye baskanlarimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Devrek ve Gökçebey ilçelerimiz hizla göç vermeye devam etmektedir. Issizlik oranlarindaki artis istihdami en önemli sorun haline gelmistir. Bizler bunun önüne geçmek için belediye baskanlarimizla birlikte istisare toplantisi düzenleyerek istihdami artirmak ve issizligin önüne geçmek için OSB’nin kurulmasi için kollarimizi sivamis durumdayiz. Geçtigimiz hafta Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupinar ve belediye baskanlarimizla birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Faruk Özlü’yü makaminda ziyaret ederek konuyu aktardik Bakan OSB’nin hayata geçirilmesi için gerekli yerlere talimatlarini verdi ve bize de gerekli çalismalara baslayabilirsiniz dedi.  Bu bizim için çok önemli bir asamaydi bakanimiza ve bizleri yalniz birakmayan milletvekilimiz Özcan Ulupinar’a desteklerinden dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler de gerek oda ve gerekse belediye baskanlari olarak çalismalara hemen basladik. Birkaç gün içinde dosyamizi valimize sunacagiz valimizin de desteklerini alarak çalismalara baslayacagiz. Bölgemiz OSB’nin kurulmasi ile çok daha fazla geliserek hem istihdam artacak hem de issizligin önüne geçmis hem de bölge bir cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.