Gökçebey’de CHP ve ADD'den Alternatif Tören

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda Gökçebey’de, CHP ve ADD üyeleri, resmi törenin ardindan alternatif bir tören düzenleyerek Atatürk anitina çelenk koydu.


Cumhuriyet meydanindaki Atatürk Aniti önüne çelenk sunma, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törene; CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay, ADD Gökçebey Sube Baskani Halit Karademir, Eski Belediye Baskani M.Zeki Kilinçarslan’in yani sira partili partisiz çok sayida vatandaslar katildi.


Günün anlamini içeren konusmayi CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay yapti.


Baskan Oktay konusmasinda; “Bugün ülkemizin her kösesinde Cumhuriyetimizin 94. yil dönümünü ulus olarak coskuyla kutlamanin hakli gurur ve sevincini yasiyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun.


19 Mayis 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikarak Ulusal Kurtulus Mücadelesini baslatip,  29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettigi Cumhuriyet, Türk Milletine birakilmis en büyük miras ve vazgeçilmez bir degerdir.
 Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Atatürk’ün de siklikla vurguladigi gibi: “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi esasina dayanan bir devlettir.”


 Türkiye Cumhuriyeti, halkçi karakterinin yani sira demokratik bir cumhuriyettir. Çagdas demokratik bir cumhuriyet; halkin yönetime katilimini, halkin hak ve özgürlüklerinin güvencesini esas alir.  Hak ve özgürlüklerden yoksun toplumlarin ayakta kalmalari ve yasamalari mümkün degildir.


 Hak, adalet ve özgürlükler, sadece anayasa ve yasalarda yazili olmakla kalmayip, vatandaslar tarafindan kullanilabiliyorsa bir anlam ifade  eder. Insanlar düsüncelerini özgürce yazip söyleyebiliyorlarsa,  haklari için örgütlenebiliyorlarsa, haklari için demokratik eylemleri engellenmeden gerçeklestirebiliyorlarsa, yönetenler; halkin taleplerini dinliyor ve karsilamak için çaba sarf ediyorsa; iste o zaman Cumhuriyetimiz, demokratik ve halkçi bir cumhuriyet olur.  

Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurdugu cumhuriyet; olmus, bitmis bir süreç degildir. Tam tersine onun “Devrimcilik ilkesi” geregi: sürekli olarak yeniliklere, degisimlere açik bir süreçtir. En ilerici kurumlar bile, kosullar içinde eskir. En ileri bir devrimin bekçiligi ile yetinenler, günün birinde degisen kosullarin gerisinde kalmaktan, tutuculasmaktan kurtulamazlar. Kemalizm’in sürekli devrimcilik anlayisinin temel sebebi budur.     

Bu nedenle,  egitimcilere düsen en önemli görev; Cumhuriyetimizi daima ileriye dogru gelistirmek için hak ve özgürlüklerinin bilincinde nesiller yetistirmektir.

94 yil önce büyük mücadelenin basarilmasinda ve Cumhuriyetin kurulmasinda basta büyük Atatürk’e ve bu ugurda canla, basla çalisan, hayatlarini kaybeden, kahramanlarimizi bugün bir kez daha rahmet ve sükranla aniyor, aziz hatiralari önünde saygiyla egiliyoruz.”dedi.