HACIMUSA'DA GÖÇ 8.400.

Gökçebey’li sehit Piyade Uzman Çavus Burak Saraçli'in sehadetinin yil dönümü nedeniyle Hacimusa Köyü Herkime Mahallesine gitmis iken  Köy muhtari Ahmet Tuzcuoglu’nu Herkime mahallesinde Muhtarlik makaminda ziyaret ettim.


Muhtar Tuzcuoglu ile çay sohbeti yaptik. Sohbetimizin konusu Hacimusa idi.


Hacimusa Köyünün gerçek nüfusu 9.700 oldugunu biliyor muydunuz? 8.400 kisi gurbette.


Istanbul, Ankara, Çorlu ve Almanya’da.
Suan köyün nüfusu 1.300 .
Hacimusa köy iken belde oldu. Ve belde iken nüfus yetersizliginden tekrar köy oldu. Sehir merkezindeki issizlik nedeni ile sadece Hacimusa köyünden 8.400 kisi gurbete gitmesi inanin çok düsündürücü…


Ülke genelinde oldugu gibi Gökçebey’de de Issizlik sorunu olmamis olsa sayet Hacimusa’da 8.400 kisi ile mevcut nüfusu ile birlikte 9.700 olarak bugün kalsaydi degil bir belde bir ilçe olma konumundaydi.


Köyde iki büyük sorun var. Birincisi, Haziran ayi ile Kasim ayi arasinda su sikintisi yasaniyor. Köyda bahçe sulama isi olmazsa su sikintisi yasanmiyor.

Ikinci önemli konusu ise yol sorunu.  Muhtar Tuzcuoglu yol sorunun bu yaz çözülmesini dört gözle bekliyor.


Belediyenin araçlarindan bir traktörüne sahip çikabilmisler. Kamyon’unda Nebioglu Beldesine nasil verildigi ise mutlaka sorulmasi gereken sorulardan biri…


Kamyon Nebioglu belediyesine  verileninceye kadar Gökçebey Belediyesine neden verilmemis?  Ahmet Tuzcuoglu basarili muhtarlik görevi yapmaktadir. Basarilarinin devamini dilerim.