ISADAMI AYDEMIR’IN ÇANAKKALE ZAFERI MESAJI

Aydemir Kereste San. Ltd. Sti. isletme sahibi Isadami Engin Aydemir, Çanakkale Deniz Zaferinin 102'nci yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.


Isadami Aydemir mesajida;”Çanakkale Savaslari, Birinci Dünya Savasi içinde, tarihin en kanli bölümü olarak bilinen ve Türk milletinin sayisiz zafer, san ve serefle dolu tarihinin en parlak sayfalarindan biridir. Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk, 57. Alay, Seyit Onbasi, Nusret Mayin Gemisi, Gelibolu, Conkbayiri, Ariburnu, Anafartalar, Seddülbahir cepheleri, kara ve deniz savaslari ile bir destandir. Çanakkale Zaferi kahramanlik ve sehadetin bir arada oldugu, iman ve fedakârligin birlestigi, kinali kuzularin aç susuz Allah diye, vatan diye haykirdigi bir destandir.


Çanakkale Zaferi, öz yurdunu korumak için sahlanan yarali bir milletin, sayi ve maddi açilardan üstünlügü tartisilmaz olan düsmanlarini yenerek, onlari felce ugrattigi bir savastir. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmis ve Türk tarihine de altin harflerle yazilip Türk’ün kahramanlik ve seref abidesi olmustur.


Çanakkale Zaferi, iman, baglilik, özveri, aci, sevgi, ask, sadakat ve merhamet duygulariyla varolus mücadelesi veren bir milletin yeniden dogusunu ve Kurtulus Savasimizin mayasini olusturmustur. Bugün aldigimiz nefes o günlerde son nefeslerini verenlerin vesilesiyle olmustur. Yeri geldiginde bizlerde vatanimiz, bayragimiz ve bagimsizligimiz için son nefesimizi vermekten çekinmeyecegiz. Bizden sonraki nesiller de çekinmeyecektir. Bu nedenle kahraman milletimizin devletimizi ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yasatacagina inancimiz tamdir.


 Bu duygu ve düsünceler içerisinde Çanakkale Zaferinin 102. yilini kutluyor, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum.”