KARADAG DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Hayrettin Karadag, 3 Aralik Dünya Engelliler günü nedeniyle kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Karadag mesajinda;” Hiçbir engellilik bilerek ya da isteyerek olmamistir. Unutulmamalidir ki her saglikli insan bir engelli adaydir. Engellilerimizin hayat mücadelesi ve her türlü olumsuzluga ragmen yasama olan bagliliklari karsisinda, ufacik sikintilari dag gibi büyüten bizlerin çikaracagi bir çok ders bulundugu asikardir.

Her seyden önce halimize sükretmeyi bilmeli ve hepimizin birer engelli adayi oldugu gerçegini aklimizdan hiç çikarmadan, bütün engelli vatandaslarimizin kendi kendine yetebilen onurlu ve basi dik vatandaslar olarak yasamalarini saglamak konusunda verilen mücadeleye katkida bulunmaliyiz. Çünkü engelli vatandaslarimizin sorunlarini çözerek, tüm hizmetlerden ve haklardan esit bir biçimde yararlanmalarini saglamak, devletimizin oldugu kadar, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumlulugudur.

Bu anlamda bizim de temel hedefimiz; engellilerimizin toplumsal yasama tam ve esit katilimin saglanmasina yönelik olarak; egitim, saglik, istihdam, kültür, sanat ve ulasilabilirlik gibi temel sorun alanlarinda, engellilerin ayrimciliga maruz kalmadan firsat esitliginden yararlanan, haklarini kullanabilen kisiler haline getirmektir. Hiçbir engellilik bilerek ya da isteyerek olmamistir. Yeter ki gönüller engelli olmasin. Sahip oldugumuz sevgi, kardeslik, birlik ve beraberlik sayesinde gelecege daha güvenli bakabilecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle, engelli kardeslerimize ve ailelerine en derin saygilarimi sunar, tüm engellilerimizin 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü kutlarim.”