GÖKÇEBEY’E VETERINER FAKÜLTESI KAZANDIRALIM

Gökçebey’e Veteriner Fakültesi kurulmasi Ilçemizde görev yapmis Kaymakam Bülent Hamitoglu zamaninda gündeme gelmisti.

Yaklasik 70 ile 100 dönüm bir araziye ihtiyaç var.

Ilçede 70 ile 100 dönüm arazi sorun degil aslinda. Sahsi fikrimi söylemem gerekirse 1972 yilinda hisse karsiliginda 650 vatandas bir araya gelerek 4000 bin metre kare kapali olmak üzere 72 dönüm arazi üzerinde Mankap Insaat Yapi Malzemeleri A.S kuruldu.

1988 yilinda unvan degisikligine giderek Gökçebey Yag ve ambalaj Ticaret A.S dönüstürüldü. 1988 tarihinden sonraki yillarda yönetim degisti ve sermaye artisina gidilerek birçok kisinin hisseleri pul olurken bir elin sayisi kadar kisilerce yag Fabrikasi oldu AILE SIRKETI.

AILE SIRKET ortaklari arasinda çikan anlasmazlik sebebiyle bir tanesi kenara çekildi ama hissesi devam etti.

Geçtigimiz yillarda Fabrika üretimi durdurarak fabrikayi kapatti.

Sirket ortaklarindan Ibrahim Basoglu ile görüstüm. Ve dedim ki, gelin su fabrikanin oldugu yere VETERINER FAKÜLTE kuralim. Bu konuda sizlerde fedakârlik yapiniz ve Fakülte’yi 72 dönüm arazinin üzerine yapalim dedim.

Ibrahim Basoglu,’benim için sikinti yok. Fakülte yapilirsa iyi olur diger iki ortakla da konusunuz’ dedi.

Diger iki sirket ortagi orada bulunan hisse karsiliginda alacagi paralari yüksek fiyat tutmasinlar, onlarin haklari neyse önce bu tespit edilip, 72 dönüm araziye mutlaka ama mutlaka VETERINER FAKÜLTESI yapilmalidir diye düsünüyorum.

Bu konuda Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin , Belediye Baskani Vedat Öztürk, Isadamlari , Sivil toplum Kuruluslari, Oda ve dernek Baskanlari, esnaflar ve ilçe sakinlerini kapsayacak genis bir toplanti yapilarak gündeme getirebilirler diye düsünmekteyim.

Bu konu ciddi sekilde gündeme gelirse VETRINER FAKÜLTESI kurulmasina adina arazi temin edilirse inanin Gökçebey için iyi olacakti.

VETERINER FAKÜLTESI Gökçebey’e kazandirilirsa ilçe nüfusun en az bin artisina vesile olacaktir.

Sahsi fikirlerimi gündeme getirdim. Ciddiye alip almamak sizlerin elinde… Saglicakla kaliniz.