KEMAL HABERAL’IN 10 KASIM MESAJI

Eczaci Kemal Haberal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’nci yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Haberal mesajinda;” Atatürk’ü anlamak onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer.

Atatürk, milletimizin esaret altinda yasamasini aklinin ucundan bile geçirmeyerek, tarih sayfalarinda inancin zafere dönüstügü, en büyük bagimsizlik savasinin mimari olmayi hak etmistir.

Yurdun dört bir yani isgal altinda iken, bagimsizlik atesi hiçbir zaman sönmeyen Türk milletine önderlik yaparak, zorlu geçen Istiklal mücadelesinden sonra Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere emanet eden Atatürk'ün yine bizlere biraktigi en büyük mirasi Cumhuriyet'tir.

"Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktir, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir" sözünü anlamak ve bu ugurda çalismak hepimizin borcudur.

Onun mücadele heyecanini yasayarak, fikirlerini çok daha iyi anlamaya çalisarak geçirmek en dogru anma biçimi olacaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramizdan ayrilisinin 78. yil dönümünde sevgi ve saygi içersinde, O’nun biraktigi degerlere sahip çikmak onurumuz, o degerleri gelecek nesillere aktarmak ise en büyük görevimiz inanciyla minnet, sükran ve rahmetle aniyorum.”