BASKAN ÖZTÜRK; 'GÖKÇEBEY’I SANTIYEYE ÇEVIRDIK'

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk yapilan çevre düzenlemeleri ve alt yapi çalismalariyla ilçenin santiyeyi andiran bir görünüme dönüstügünü belirterek, "Çivi çakmadik mahalle birakmadik, ilçemiz santiyeye döndü, çevreye verdigimiz rahatsizliktan dolayi özür dileriz" dedi.

Belediye Baskani Vedat Öztürk, Gökçebey Belediyesi'nin ilçede yaptigi alt ve üst yapi çalismalari hakkinda Denge Gazetesi’nin Bölge Temsilcisi Latif Aydemir’e açiklamalarda bulundu.

Baskan Öztürk, birileri tarafindan “ Meyhane üzerine yazilan haberler ve köse yazilari ” ile yapilan elestirilerine de “ laf üretmiyoruz- hizmet üretiyoruz. Çivi çakmadik mahalle birakmadik" sözleriyle yanit verdi.

“HALKIM ISTEDI, BEN YAPTIM”

Öztürk, “Birileri tarafindan sahsimi karalama kampanyasi yapma adina ilçemizdeki meyhaneler hakkinda haberler ve hakaretler, basin ilkelerine uymayan belden asagiya köse yazilarina” cevap veren Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk,” Yapilan 2014 yerel seçimler öncesinde Belediye Baskani adayi olma sürecinde Gökçebey’in en önemli sorunlarin basinda meyhaneler vardi. Ilçede mahalle mahalle seçim çalismalari sürecinde görüstügüm vatandaslarimizin benden ilk talebi ‘ meyhaneleri kaldirirsaniz seni destekleriz’ dediler. Bende vatandaslarimiza söz vererek dedim ki,” baskan seçilirsem ilk görevim sehrin göbegindeki meyhaneleri sehir disina çikaracagim” dedim. Saygi deger Gökçebey halkina verdigim sözü tutma adina meyhaneleri sehrin göbeginden sehir disina çikardim. Bunu yaparken o günlerde bazi tatsiz olaylar yasadik. Olmamasi gerekirdi. Ama oldu. Bu olaylar ardindan yaklasik bir yil geçti. O günlerde yazilmadi da simdi ne oldu da birden bire gündeme geliyor anlam veremiyorum. Halkim istedi ben yaptim. Pisman degilim. Benim için geçerli olan halkimin istegidir. Bizler kimseye küsmek gibi bir lüksümüz yoktur. Ilçemizde Sayin Kaymakamiz Bünyamin Bilgin’e, Askerimize, Emniyet Teskilatina, Valimiz Sayin Ali Kaban ve milletvekillerimizle uyum içinde çalismalarimiza devam ediyoruz. Hepimizin ortak noktasi halkimiza en iyi hizmeti sunmaktir. Bir yil önce yasanmis olaylari bugün yeni olmus gibi gündeme getirmek nifak tohumlari ekmekten öteye gitmez. Bu tür (haber ve köse yazarlari )tarafindan yazilan –çizilenlerden menfaatlesenler de gün gelir kendi yaptiklarindan utanacaktir"

“LAF ÜRETMIYORUZ, HIZMET ÜRETIYORUZ”

Gökçebey santiyeye çevirdik” diyen Baskan Vedat Öztürk,” Bize inanan saygi deger Gökçebey halki sahsima ve ekibime destek vererek 2014 yilinda yapilan seçimlerde göreve geldik. O günlerde halkimiza verdigimiz birçok hizmet sözleri vardi. Söylemeden duramayacagim. Nasil bir belediye aldigimi Gökçebey’de yasayan herkes iyi biliyordu. Verdigimiz hizmet sözlerini gerçeklestirebilmemiz için öncelikle yapacagimiz hizmet projelerini hazirlamamiz lazimdi. Belediye de proje hazirlayacak kadroya bile sahip degildim. Bu konuda sag olsunlar, Devrek Belediyesindeki arkadaslarimdan faydalandim. Projeler hazirlandi. Ve düstük Ankara yollarina. Ankara’da Milletvekillerimizden Sayin Özcan Ulupinar’in sahsima verdigi manevi destegi asla unutamam. Ve halen daha destegini almaktayiz. Projeler tek tek onaylandi.

Suan ilçemizde;

-Belediyemizin hizmet araçlarini %90 ‘ni yeniden aldik.

- TOKI EV’lerine baslandi ve hizli bir sekilde yapina devam etmektedir.

-Elektrik Telleri yer altina çalismalarina devem ediyor.

-Kanalizasyon çalismalari devam ediyor.

-Dogalgaz çalismalarina geçen yil baslanmisti. 2015’in Aralik ayinda ilçemizde dogalgaz’i yakmaya basladik. Bugün ise çalismalar hizla devam ediyor.

- DSI tarafindan Çamurlu köprüsü yikilip yeni bir köprü yapildi ve Agusto deresi islah çalismalari istinat duvarlari yikilarak genisletildi ve yeniden yapiliyor. Çalismalar hizla devam etmektedir.

-Yeni bir keson kuyu yaptik. Ve ilçenin su sebeke borulari yeniden degisiyor.

-Ilçemize yeni bir hastane projesi hazirlattik ve onayini aldik önümüzdeki günlerde temeli atilacaktir.

- yeni bir terminal projemiz hazir, yine önümüzdeki günlerde yapimina baslanacaktir.

Huzur evi projemizin son asamasina geldik. Onu da önümüzdeki günlerde yapimina baslayacagiz.

-Ilçemize viyadük köprü projemiz onaylandi. Ihalesi yapildi. 2017 yilinda yapimina baslanacaktir.

-Zonguldak Birinci Amatör Küme Çaycuma Grubu'ndan Süper Amatör Lige yükselen Gökçebeyspor emin adimlarla hedefine dogru ilerliyor.

- Ilçemiz merkezinde mesire alanina basladik ve çalismalarimizin sonuna dogru geliyoruz. 2017 yilinda Zonguldak ve Gökçebey halki yeni mesire alanimizdan faydalanacaktir.

Bütün bunlar yapilirken üst yapi anlaminda yollar açtik ve yollara kare tasi dösedik. Anlayacaginiz yaptigimiz hizmet projeleri toplam 110 milyon TL tutarindadir.

Beni üzen ise yaptiklarimiz bu kadar hizmetler var iken Zonguldak basin camiasinda bir iki gazete, dergi ve köse yazarlari tarafindan meyhaneler konu olusu manidardir. Bu saatten sonra Gökçebeylilerin ve sahsimin dedikodulara ayiracak ne vaktim var nede cevabim vardir. Bu zihniyetteki insanlar ancak laf üretir, biz ise hizmet üretiriz.

“ÇIVI ÇAKMADIK MAHALLE BIRAKMADIK, ILÇE SANTIYEYE DÖNDÜ”

Öztürk, “Alt yapi-ve üst yapi olmak üzere ilçemizin her mahallesinde belediyemiz tarafindan çalismalar var ve devam etmektedir. Bütün bunlarin yani sira Belediyemiz olarak egitime ve sosyal alanlara da çok önem vermekteyiz. Ilçemizi santiyeyi arindirir bir görünüme dönüstürecek kadar yogun sürdürdügümüz çalismalar tamamlanincaya kadar çevreye verdigimiz geçici rahatsizliktan dolayi tüm halkimizdan özür dileriz” dedi.

*

*

*

*

*

*

*