ULUPINAR, BASBAKANIMIZA SÖYLEDIM

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar, dün saat 16.00 da baslayan dört buçuk saat süren AK Parti Genel Merkezde Basbakan Binali Yildirim’in baskanliginda milletvekilleriyle gerçeklestirilen istisare toplantisinda Zonguldak’ in sorunlarini dile getirdi.

Ulupinar, toplantida basta TTK olmak üzere, maden sehidi yakinlari, heyelan zedeler, Filyos, havaalani, hastane ile ilgili konulari söyledi.

Özcan Ulupinar, basbakan Yildirim’ a TTK’ ya isçi alinmasini, norm kadro seviyesine getirilmesini ve kesinlikle özellestirilmemesi gerektigini ifade etti.

Zonguldak maden sehit yakinlarinin, Soma ve Ermenek’ ten bir farki olmadigini, Soma yasasi olarak bilinen yasadan muhakkak Zonguldak maden sehidi yakinlarinin yararlanmasi gerektigini ve bölgede böyle bir beklentinin olduguna isaret etti.

Heyelan zedelerle ilgili de bir an önce arazi bulunup, magdurlara evlerinin yapilip teslim edilmesi ve diger magduriyetlerinin de giderilmesi konusunu da dile getirdi.

Ulupinar, basbakani Türkiye’nin üçüncü büyük limani olacak Filyos Limani için projenin temel atma törenine tekrar davet etti ve basbakan da bunu programladiklarini ve tarihi bildirip, törene katilacagini belirtti.

Ayrica Ulupinar, basbakana Zonguldak’ a yurt içi uçak seferlerinin baslamasinin elzem oldugunu, yeterli talebin bulundugunu iletti ve basbakan Yildirim’ da bir aksilik olmazsa yaz basi gibi baslatacaklarini söyledi.

Ulupinar görüsmede hastane konusunu açarak, 70 yillik binada vatandasa hizmet verildigini, yarim kalan insaat için tekrar ihaleye çikilip Zonguldak’in modern bir hastaneye kavusmasinin dogru olacagini vurguladi.