Kaymakam Bilgin’den, ilçe Baskani Aydin’a cevap

Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin,”Hakkimda 12/10/2016 tarihinde bazi internet sitelerinde yer alan “ Kaymakami Ilçe Baskani tutuklatti.” Seklinde ki haberlerle ilgili olarak asagidaki açiklamamin yapilmasi uygun görülmüstür.” Diyerek yazili açiklama yapti.

Kaymakam Bilgin yazili açiklamasinda; “15 Temmuz darbe kalkismasinin ögrenilmesi akabinde; güvenlik önlemi olarak bütün vilayette her türlü yayin aracinin Emniyet güçlerine teslim edilmesi talimati üzerine, gereken tarafimdan yapilmistir. Bunun amaci kalkisma sirasinda bu tür yayin araçlarinin kötüye kullanilmasinin önlenmesi ve halki infiale düsürecek olaylarin önüne geçilmesidir. Kontrolsüz olusabilecek her türlü davranisin önlenmesi yönündeki böyle bir çaba; tarafimca gerek Belediye Baskani Vedat ÖZTÜRK ve gerekse AK Parti Ilçe Baskani Lokman AYDIN’a izah edilmistir. Yoksa konu ilçe baskaninin basin açiklamasinda belirttigi gibi defaatle bana bildirilmis degildir.

Öte yandan hakkimda verilen görevden uzaklastirma tedbiri, Bakanligimiz tarafindan alinmis bir tedbirdir. Görevden uzaklastirma sürecinde yapilan incelemeler ve arastirmalar sonucu sahsimin FETÖ/PDY ile hiçbir alakasi olmadiginin görülmesi üzerine yine Bakanligimiz tarafindan hakkimdaki görevden uzaklastirma tedbiri ortadan kaldirilarak görevime iade edildim ve yaklasik 1,5 aydir görevimin basindayim.

Ilçe Baskani Lokman AYDIN tarafindan Il Emniyet Müdürlügümüzün hakkimda FETÖ/PDY terör örgütü ile müzahir oldugumun ifade edildiginin vurgulanmasi sadece bir hezeyandan ibarettir. Kaldi ki bu durum bürokratik teamüllere de aykiri bir husustur. Kamuoyuna saygi ile duyurulur.”