TSK: Anitkabir’deki portatif oyun alani kaldirilacak

Genelkurmay Baskanligi, Anitkabir Bakim Onarim Restorasyon Kurulu'nun bugün yaptigi toplantida, oybirligiyle Anitkabir'deki portatif oyun alaninin kaldirilmasina karar verdigini duyurdu.

TSK'dan Anitkabir'de yapilan oyun alanina iliskin açiklama yapildi. Açiklamada, oyun alaninin Anitkabir'e gelen ziyaretçilerin yogun talepleri üzerine, Anitkabir içerisinde bulunan Dinlenme-2 kafeteryanin yanina, Anit bloguna zarar vermeyecegi degerlendirilerek 23 Nisan 2016 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nin 96'nci Yil Dönümünde bayram hediyesi olarak yapildigi ifade edildi.

BES AYDAN BU YANA HIZMET VEREN OYUN ALANI 23 EYLÜL'DE HABER OLDU

Anitkabir'e oyun alani yapildiktan sonra çocuk ziyaretçilere Atatürk'ü sevdirmenin yani sira Anitkabir'i sevdirme konusunda da bu uygulamanin faydali oldugu yönünde çok sayida olumlu geri bildirim alindigi belirtilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Bes aydan bu yana hizmet veren söz konusu oyun alani ile ilgili olarak, önceden sorumlu hiçbir birim ile bilgi ve görüs alisverisi yapilmadan, 23 Eylül 2016 tarihinde sosyal medyada, daha sonra da yazili ve görsel basinda konuyla ilgili haber ve yorumlar yer almistir. Gelismeler üzerine; 2524 sayili Anitkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine iliskin Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde Anitkabir Bakim Onarim Restorasyon Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde olaganüstü toplantiya çagrilmistir.

Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09.00'da Anitkabir'de toplanarak bugün itibariyle oybirligiyle söz konusu portatif oyun alaninin kaldirilmasina karar vermistir.

Bundan sonraki süreçte söz konusu oyun alani ile ilgili öneri ve talepler, kanun ve yönetmelik uyarinca Anitkabir Bakim Onarim Restorasyon Kurulu tarafindan degerlendirilecektir."