GÖKÇEBEY HALKINDAN KAYMAKAM BILGIN’E SEVGI SELI

FETÖ sorusturmasi kapsaminda tutuklanan Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin tahliyesi ile birlikte görevi iade  edildi. Bilgin'i tahliye edildigi Kastamonu Cezaevinin önünde ailesi, yakinlari tarafindan karsilandi. Gökçebey hükümet konaginin önünde ilçe halkinin adeta sevgi seliyle karsilandi.

Kaymakamlik binasi önünde vatandaslara seslenen Kaymakam Bünyamin Bilgin, “Sevgili kardeslerim sizleri sevgi, saygi ve büyük bir muhabbetle selamliyorum. Beni çok duygulandirdiniz. Ben bu megafonu 15 Temmuz darbe girisiminin ardindan arabamin bagajina koymustum ve bütün ilçe baskanlarimiza da muhakkak megafon bulundurmalari tavsiyesinde bulunmustum. Eger bir kez daha hain bir darbe girisimi olursa halkimizla daha kolay iletisim kurmak için hazir bulunduruyordum. Kullanmak bu güne nasipmis. Üzerime atili olan suçlar, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs, darbeye tesebbüs, hükümeti ortadan kaldirmaya tesebbüs ve is yapamaz hale getirmeye tesebbüs ve silahli terör örgütüne mensup olmak’ olarak belirtildi” dedi.

“DARBE GIRISIMI GERÇEKLESMIS OLSAYDI, BEN YINE GÖZALTINA ALINMIS OLACAKTIM”

15 Temmuz tarihinde gerçeklestirilen darbe girisiminin basarili olmasi halinde yne de gözaltina alinacagini belirten Kaymakam Bilgin, “Isin ilginç tarafi eger darbe girisimi gerçeklesmis olsaydi, Allah’a sükür gerçeklesmedi, ben yine gözaltina alinmis olacaktim. Darbe girisiminin gerçeklesmemesi için çok büyük çaba sarf ettik, gayret gösterdik. Ancak ben yine tutuklandim. Yine bu meydanda tuttugumuz demokrasi nöbetlerinden birisinde sizlere ‘Bu tiip durumlarda büyük ya da küçük kazanmaz. Allah kimin yanindaysa o kazanir’ demistim. 10 Agustos tarihinde açiga alindim, 12’sinde gözaltina alindim ve bir hafta boyunca gözaltinda kaldim. 17 Agustos tarihinde tutuklandim, 27’sinde de Kastamonu’ya sevk edildim. Allah’a sükürler olsun, bugün tutuklulugum ortadan kalkti ve yanlistan dönüldü. Devletimize, milletimize, destek verenlere, mektup gönderenlere, mücadele edenlere ve dua edenlere ayri ayri tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.

“BUNDA DA BIR HAYIR VARDIR, YANLISTAN DÖNÜLMÜSTÜR”

Makam ve mevkilerin kendisini asla degistirmedigini ve degistirmeyecegini belirten ve makam için kimseyi karalamadiginin da vurgusunu yapan Kaymakam Bilgin, “Kardeslerim, yerlerin ve göklerin yegane sahibi Allah’tir. Mülk ve saltanat sadece Allah’indir. Allah diledigini aziz, diledigini de zelil eder. Makamlar Allah’tandir ve nasiptir. Makam hiçbir zaman beni degistirmedi ve degistirmeyecek. Makam ve mevki sahibi olmak için kimseyi karalamadik. Makamlar Allah’tandir, dilerse verir dilerse vermez. Ben 17 Agustos itibariyle tutuklu bulunuyordum. Allah istemezse yaprak bile kipirdamaz. Bunda da bir hayir vardir, yanlistan dönülmüstür. Dost ve düsmanlarimiz ayirt edilmistir. Sizlere çok tesekkür ediyorum, Allah hepinizden razi olsun. Darbe girisimi sebebiyle hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah böyle bir aciyi bir daha ülkemize yasatmasin” seklinde konustu. Kaymakam Bünyamin Bilgin’in konusmasi sik sik vatandaslar tarafindan alkislarla kesildi. Vatandaslar daha sonra Kaymakam Bilgin’e geçmis olsun dileklerini iletti.

*