CHP’li Turpcu, 19 Mayis 1919, milli hafizamiz için çok önemli bir tarihtir.

CHP Zonguldak Milletvekili Serafettin Turpcu, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami” nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Turpcu mesajinda su ifadelere yer verdi:

19 Mayis 1919, Ulusal Kurtulus mücadelemizin basladigi, emperyalistlere karsi baskaldirinin ilk adimlarinin atildigi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasiyla birlikte bagimsizlik ve özgürlük atesinin yakildigi tarihtir. Bu nedenle, 19 Mayis 1919, milli hafizamiz için çok önemli bir tarihtir.

Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çikacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine birakilan bu degerli mirasi en iyi sekilde koruyacagina ve ileri tasiyacagina yürekten inaniyorum.

Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençlige Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alinmasi gereken, özellikle son 14 senede anlami daha da derinlesen çok kiymetli bir mirasdir. Yillar öncesinden bu günü anlatmis olan ve gençlerimiz icin basucu eseri olmasi gereken bu hitabe, nelerle karsi karsiya kalinabilecegini ve bu kosullarda nasil davranilmasi gerektigini tüm ayrintilariyla anlatacak kadar ileri görüslülükle yazilmistir.

Türk Gençligi bugüne kadar oldugu gibi bundan sonraki yillarda da kendisine armagan olan bayrami coskuyla kutlayacak ve Atatürk'ün kendilerinden beklentilerinin dogrultusunda hareket etmeye devam edecektir.

Bu düsüncelerle, 19 Mayis `Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramimizi` kutluyor, bagimsizlik atesini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaslarini ve Kurtulus Savasimizin tüm kahramanlarini saygi ve minnetle aniyorum.””