Vali Kaban: “Cumhuriyetimizi yasatacaklar”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile ilgili yayinladigi mesajda, “Çocuklarimiz, sorumlulugun bilinci ile hareket ederek çalisacaklarina, Cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yasatacaklarina, aydinlik yarinlarimizin mimarlari olacaklarina inancimiz sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydinlik yarinlara tasimaya yönelik tüm çabalarinda onlara destek verecek her zaman yanlarinda olacagiz” dedi.

Vali Ali Kaban, mesajinda sunlari kaydetti: “Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarindan olan TBMM açilisinin 96’nci Yil Bönümü ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarimiza armagan ettigi ulusal egemenlik ve çocuk bayramini cosku ile kutluyoruz.

23 nisan 1920 de Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi aldigi tarihi kararlarla, ülkemizin bölünmez bütünlügünün korunmasi ve bagimsizlik yolunda yürütülen çabalari yönlendirmis, varligiyla milletimize güç vermis, bagimsizlik mücadelesi veren milletimizin, ordumuzun umutlarini güçlendirerek zafere olan inancini, azmini, gücünü arttirmistir.

TBMM tüm bunlari yaparken, bagimsiz, özgür, egemen bir devletin de temelini olusturmus, Atatürk’ün önderliginde baslatilan Kurtulus ve Cumhuriyetimizin kurulus mücadelesinin basariya ulasmasinda büyük ve önemli rol üstlenmistir.

Milli egemenligimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açildigi bu anlamli günü çocuklarimiza armagan eden büyük önder Atatürk, onlara duydugu güveni, sevgiyi, degeri en güzel sekilde göstermis, Cumhuriyetimizin çocuklarimizin, gençlerimizin güvencesinde onlarin omuzlarinda yükselecegine, sonsuza dek yasatilacagina olan inancini ortaya koymustur.

Çocuklarimizin bu sorumlulugun bilinci ile hareket ederek çalisacaklarina, Cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yasatacaklarina, aydinlik yarinlarimizin mimarlari olacaklarina inancimiz sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydinlik yarinlara tasimaya yönelik tüm çabalarinda onlara destek verecek her zaman yanlarinda olacagiz.

Bu duygu ve düsüncelerle degerli halkimizin ve sevgili çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygilar sunuyorum.”