Zonguldak’ta 5 sirkete daha kayyum atandi

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik sorusturma kapsaminda örgüte finansal destek sagladigi iddiasiyla 5 sirkete daha kayyum atandi.

FETÖ/PDY'ye yönelik sorusturmayi yürüten Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi, madencilik, otomotiv ve akaryakit sektöründe faaliyet gösteren 5 sirkete kayyum atanmasi talebinin, 11 sirkete kayyum atanmasina karar veren Zonguldak Sulh Ceza Hakimligince reddedilmesine itiraz ederek Bartin Sulh Ceza Hakimligine basvurdu.

FETÖ/PDY'ye "2 milyon lira" aktarildigi süphesi Söz konusu 5 sirkete daha kayyum atanmasi karari verilmesi üzerine ilgili is yerlerinde polis ekipleri önlem aldi.

FETÖ/PDY'ye finansman destegi saglandigi iddiasiyla sirketlere atanan 3 kayyumun, Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleriyle sirketlerin bulundugu binalara gelerek çalismalara baslayacagi ögrenildi.

Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik sorusturma kapsaminda Emniyet Müdürlügü ekipleri, geçen yil farkli tarihlerde kent merkezi ile Eregli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere es zamanli operasyon gerçeklestirmis, bazi egitim kurumlari ve sirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmustu. Kent merkezi, Eregli ve Çaycuma ilçelerinde 9 Nisan'da FETÖ/PDY'ye yönelik sorusturma kapsaminda örgüte finansal destek sagladigi iddiasiyla 11 sirkete kayyum atanmisti.