Güncel Vergi Uygulamalari ve Mükellef Haklari” konulu panel gerçeklestirildi.

27. Vergi Haftasi ve 1-7 Mart Muhasebe Haftasi etkinlikleri kapsaminda, mükellefler ve mali müsavirleri bilgilendirmek amaciyla, Vergi Dairesi Baskanligi, Vergi Denetim Kurulu ve Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi isbirligi ile “Güncel Vergi Uygulamalari ve Mükellef Haklari” konulu panel gerçeklestirildi.

Zonguldak Vergi Dairesi Baskani Kâzim KARACA tarafindan yönetilen panelde; Vergi Denetim Kurulu Zonguldak Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Baskan Yardimcisi Vergi Müfettisi Ulvi Cantürk KAYA tarafindan “Vergi Incelemelerinde Mükellef Haklari ve Ödevleri” hakkinda ayrintili bir sunum yapildi.

Yeminli Mali Müsavir Rahmi UYGUN, “Güncel Vergi Uygulamalaribasligi altinda, Maliye Bakanligi (Vergi Denetim Kurulu ve Gelir Idaresi Baskanligi) tarafindan son yillarda uygulamaya konulan teknolojik uygulamalar hakkinda ayrintili bilgiler vererek; vergi denetiminde tesadüfî incelemelerin yerini nokta atisli, somut verilere dayanan denetimlerin aldigini, uygulanan teknolojik yenilikler ve veri madenciligi gibi yöntemler sayesinde mükelleflerin islemlerinin daha yakindan takip edildigi, vergi kayip ve kaçagina sebep olunan hususlarin bu sayede kolaylikla tespit edilebildigi, bu nedenle vergi mükelleflerinin ve mali müsavirlerin bu yenilikleri dikkatle takip ederek kayit ve beyanlarini zamaninda ve dogru yapmalarinin son derece önemli oldugunu vurguladi.

Zonguldak kurumlar vergisi rekortmenlerinden Çanakçilar Seramik A.S. Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sezai ÇANAKÇI ise “Is Hayatinda Basarinin Sirlarikonulu konusmasinda, sirketlerinin ilk kurulusundan bugüne gelinceye kadar hangi asamalardan geçtigini, ticari hayatta bu basariyi nasil elde ettiklerini sistematik bir sekilde açiklayarak, ülkenin refahinin üretimden geçtigini, yenilikleri iyi takip etmek gerektigini söyledi.

Panele; Zonguldak Vergi Mahkemesi Baskani Volkan ERDOGDU, Vergi Mahkemesi Hakimi Ziya ERDOGAN, Vergi Denetim Kurulu Zonguldak Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Baskan V. Alptekin GEREKUL, Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi Baskani Polat SEZGÜN, AK Parti Gökçebey ilçe baskani Lokman AYDIN, Gökçebey Malmüdürü V. Kadir ÇELIK, Zonguldak Vergi Dairesi Baskanligi yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, is adamlari ve mali müsavirler katildi.

*

*