ÇAYDEGIRMENI’N DEGISIM MIMARI SATILMIS GEBES

Çaydegirmeni’n degisim mimari Baskan Satilmis Gebes belediye hizmetlerini anlatti.

Çaydegirmeni Belediyesi’nde 10 yil memurluk hayati ve ardindan üç dönem Belediye Baskanlik görevi yapan Satilmis Gebes, “Çirakligini yapmadiginiz isin patronu olamazsiniz.” Diyerek sözlerine söyle devam etti.

Belediyecilik benim meslegim, ben belediyenin içinden geldim. 10 yil memuriyetim var. Belediyemizin de ilk memuruyum. Belediyemizin beklentilerini ve eksikliklerini bilerek, bunlarin çalismasini ve projesini hazirlayarak bu göreve talip oldum. 2004 yilinda yapilan yerel seçimlerde Çaydegirmeni hemsehrilerim projelerimize inandilar, güvendiler. Bizleri bu göreve kayik gördüler. Göreve geldigimde belediyenin hizmet verecek bir binasi bile yoktu. Birçok ilçede olmayan, Çaydegirmeni’mize yakisan binayi buraya kazandirdik. Dünyanin ve ülkenin sorunu olan issizlik, istihdam konusunda emin olun öyle bir gayret sarf ettik ki, hükümetimizin çikarmis oldugu 5084 sayili ‘yatirimciya bedelsiz arsa devri’ diye bir kanun vardi. Bu kanun kapsaminda beldemizde bulunan hazine arazilerinin derhal imarini yaptirdik. Avrupa düzeyinde dünyaya üretim yapan, pazarlayan yatirim devi sirketlerin beldemize yatirim yapmasini sagladik. Bugün Çaydegirmeni’n de ‘Ben çalismak istiyorum’ deyip de bosta kalan kisi yok. Birileri siyaseten diyebilir. Bunlar kesinlikle emek sarf etmeden, oturarak maas almak isteyen tiplerdir. Ama çalismak isteyenlere is, as burada var. Ben sadece kendi referanslarimla en az 900’ün üzerinde genç kardesimizi is sahibi yaptim. Sanayide bin 600 civarinda çalisan var. 2004 yilinda göreve geldigimizde nüfusumuz 2 bin 200’lerde, su an ki nüfusumuz ise 5 bin 318’lerde. Muhalefet partileri siyaset yapiyor.

“AILE BÜTÇESINE KATKI VERIYORUZ”

“Aile bütçesine katki vermek veriyoruz” diyen Baskan Satilmis Gebes,” Biz irmagi tersine çevirdik. Bu yatarken olmuyor, çalisarak oluyor. Emekle, gayretle oluyor. Biz emek verdik. Bizim bu memlekette etimiz, disimiz, tirnagimiz kaldi. Biz böyle tepeden inme makamlara gelmis insanlar degiliz. Biz merdivenleri bir bir çikarak buralara geldik. Bilgimizle, becerimizle, projelerimizle bu göreve talip olduk. Aldigimiz emaneti de layikiyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Biz vatandaslarin sirtina yük olmamak için bu göreve talip olmadik. Vatandaslarin sirtindaki yükü nasil alabiliriz, nasil hafifletebiliriz, aile bütçesine nasil katki verebiliriz? Bugün Zonguldak’ta en ucuz içme suyu Çaydegirmeni Belediyesi’ndedir. Ben göreve geldigim günden bugüne suya bir kurus zam yapmadim. Vergilere zam yapmadik, esnaflarimizdan alinan hafta tatili ruhsat harçlarinda üçte birlere varan rakamlarda asagiya indirdik. Biz her anlamda herkese katki verdik, destek olduk ve olmaya da devam edecegiz.”

“BIZDE BEN ANLAYISI OLMADI. HEP BIZ DEDIK”

 

“Bizde ben anlayisi olmadi. Hep biz dedik, beraber çalistik.” Diyen Baskan Gebes,” Biz belediye olarak kaynaklarimizi etkin ve verimli kullandik. Böyle de kullanmaya devam ediyoruz. Civar köyler dahil her tarafa yardimci oluyoruz. Vergiye, sigortaya ve personele borcumuz yok. Biz koltukta oturup belediyecilik yapmadik. Yaptigimiz projelerden o projenin kaynagini çikardik. Belediye binasini nasil yaptik? Belediyeyi devraldigimizda Vergi Dairesine, SGK’ya, piyasaya ve personeline borcu olan bir belediye aldik. Geçmisteki belediye binasini hatirlarsiniz. Milletvekili “konteynir” diyor, ben “köy konagi” diyorum. Öyle bir belediye devraldim. Su dükkanlarin proje içinde satisini yaparak elde ettigimiz gelirlerle bu belediye binasini hayata geçirdik. Projenin içinden kaynagini yaratmasini bildik, becerdik. Belediyemizin kaynak anlaminda bir sikintisi yok. Ben bugüne kadar kredi karti kullanmadim. Kredi kartim da yok. 1994-99 yillari arasinda belediyede hesap islerinde birinci derecede yetkili olarak çalistim. Belediyeye çok güzel bir kaynak akisi vardi. 1999 yilindan sonra ayrildim, Nebioglu Belediyesi’nde görev yaptim. Belediye bataga girmis. Nebioglu Belediyesi’nden buraya geldim, paralar tekrar buraya akmaya basladi. Kapilari içten ve samimiyetle çaliyorsan, bölgede kaynak sikintisi olmaz. Benim belediyecilikten baska hiçbir sikintim olmaz. Yapmayi düsündügüm bir is de yok. Belediyecilik benim meslegim, ben meslegimi en iyi sekilde icra etme derdindeyim. 2013 yilinda Türkiye’nin en çaliskan belde belediye baskan ödülünü aldim. Bunlar beldem için, belde halkim için gurur verici seyler. Hizmetlerin yapilma esnasinda bana destek olan çok degerli belediye personelime, sevgili meclis üyelerime ve degerli Çaydegirmeni halkima tesekkürü bir borç bilirim. Bizde “ben” anlayisi olmadi. Hep “biz” dedik, beraber çalistik.

“ 3 ETAP TOKI EVLERI TAMAMLANDI. TOPLAM 1.000 KONUT”

Beldemizde 3 Etap TOKI Evleri tamamlanmis olup toplam 1.000 konut yapildi” diyen Baskan Gebes,” Çaydegirmeni Beldemizi Kentsel dönüsümü gerçeklestiriyoruz projesi kapsaminda beldemizde 3 Etap Toki Evleri tamamlanmis olup toplaminda 1.000 konut yapildi. Evlerde Vatandaslarimiz huzurlu ve mutlu sekilde oturuyorlar. Hedefimiz 4 Etap Toki Evlerini yapmak. Bu konu üzerinde çalismalarimiz devam etmektedir. Sunu da gönül rahatligiyla söyleyebilirim. Türkiye’nin bugün birçok ilçesinde bile olmayan TOKI evleri Beldemizde 3 Etap’in olmasi sevindiricidir. Yine Türkiye’de ilk beldeye TOKI Evleri Çaydegirmeni Beldesinde yapilmistir.”

Yine sportif faaliyetlere çok önem veriyoruz. Stadi yeniledik. 15 gün sonra futbol karsilasmalarina hazir olacaktir. Daha yapacagimiz çok hizmetler var. Durmak yok, Hizmete devam.

*