CHP’DEN ISTIFA EDIYORUM.

22.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Sayin Nadir SARAÇ’i ve Songül MALKOÇ’u ilk tanistigim yil CHP’li olmustum. Mesleki hayatimda yapilan Yerel Ve Genel seçimlerde CHP’ye yaptigim haberler ve köse yazilarimla elimden geldigi kadar destek verdim.

Bu süreçte Genel Merkezi basta olmak üzere ilimizde ve ilçelerinde parti içi kavgalarin sona ermedigine hepimiz sahidiz.

Hele ki; geçtigimiz günlerde CHP Zonguldak’ta il kongresinde yasanan olumsuzluklari, Partimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK görebilseydi sayet Il Kongresini iptal etmekle kalmayip bu kavgalarin olmasina vesile olan herkesi partiden ihraç ederdi. Bu saatten sonrada parti içi kavgalar sona ermeyecegine inaniyorum.

Kendi yaptiklari kavgalari nasil sona erdirecegiz hesaplari yapilmaz iken o bunun adami, bu sunun adami diye gruplar olusturuluyor.

Yapilan Milletvekili listesi belirlemesi adina yapilan ön seçim ile 1.Kasim seçimler öncesi milletvekili aday listesi belirlenmesininde adil olmadigi herkes tarafindan bilinen bir gerçektir.

Yine Zonguldak ve ilçelerinde de delege seçimleri de adil olmadi ve nitece itibaren yapilan Il Kongresinde seçilecek yeni yönetim ile CHP Zonguldak’ta nasil birinci parti olacak hesaplari yapilacagi yerde kisilerin siyasi ayak oyunlari ile yasanan olumsuzluklar ve kavgalar yerel -Ulusal gazete ve TV’lerde gösterildi.

Yasanan Bu olumsuzluklara CHP Zonguldak Milletvekilleri ne diyecekler diye sormama gerek yok çünkü bu ayak oyunlara sessiz kalmakla isin içine girmis oldular. Peki, CHP Zonguldak Il Kongresinde yasanan olumsuzluklara Genel Merkez ne diyor? Oradan da suana kadar bir açiklama yok.

CHP Ilçe baskanlari ve yönetimlerinden gelen teklif üzerine parti üyeliginden ihraç edilmesine istenen bir liste olusturmuslar.

Bu listelere onay veren baskanlara seslenmek istiyorum…

Ey Baskanlar, partiden ihraç edilmesini istediginiz kisilerin sizler gibi KOLTUK davasi yok. Il Genel Meclis Üyesi adayi olacagim diye davasi da yok. Belediye Baskani olacagim diye davasi da yok. Sizler CHP’nin herkesi kucaklamasi için mi mücadele ediyorsunuz? Yoksa az olsun bizim olsun mantigiyla mi hareket ediyorsunuz?

Ben CHP’lim. Benim KOLTUK davam yok. Suandan itibaren CHP’nin üyeliginden istifa ediyorum. Bu konuda CHP Ilçe Baskani veya Il Baskanin geregini yapmasini istiyorum.

Latif AYDEMIR.