SONGÜL SARAÇ MALKOÇ DEVREK MYO’DA ENGELLILER KONFERANSI VERDI

Devrek Engelli Vatandaslara Yardim ve Dayanisma Dernegi Baskani Songül Saraç Malkoç BEÜ Devrek MYO’da ögrencilere “ Engelleri Engellilerle Asiyoruz” konulu bir konferans verdi.

BEÜ Devrek MYO’da ögrencilerini sosyal sorumluluk projesi kapsaminda sponsorlar vasitasiyla temin etmis olduklari 3 adet tekerlekli engelli sandalyesini Devrek Engelli Vatandaslara Yardim ve Dayanisma Dernegi araciligiyla engellilere hediye ettiler.

Proje kapsaminda BEÜ Devrek MYO’da bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Dernek Baskani Songül Saraç Malkoç ögrencilere bir konferans verdi.

Konferansin açilis konusmasini yapan Sultan Elif Alkaç projelerinin amacini söyle anlatti;” Okuldaki arkadaslarimizi engelliler hakkinda bilgilendirmek ve ihtiyaç sahibi engel arkadaslarimiz için sponsor olan yardimseverlerin destegi ile temin ettigimiz tekerlekli sandalyeleri kendilerine hediye etmektir.” Alkaç, kendilerine sponsor olarak destek olan; Sevim Alkaç, Güray Aydogdu, Serdar Kilinçkaya, Zonguldak Agiz ve Dis Sagligi Personeline, proje arkadaslari; Dilruba Topuz, Sümeyye Doguçam ve Büsra Aydin’a tesekkür etti.

“Engelsiz bir yasam engellilerle birlikte asilir” diyen ve ailesinde engelli biri olmamasina ragmen engellileri birer aile breyi olarak görüp son 7 yildan beri onlarin sorun ve sikintilariyla ilgilendiklerini belirten Songül Saraç Malkoç , konferansta; Devrek Engelli Vatandaslara Yardim ve Dayanisma Dernegi olarak yapmis olduklari çalismalardan söz edip;engelliler hakkinda istatistik bilgiler verip engellilerin sorun ve sikintilarindan bahsedip son dönemde engellilerle ilgili yapilan önemli yasal degisikliklerden söz etti.

Songül Saraç Malkoç, duyarli bir davranis gösterip sosyal sorumluluk projesi kapsamin da engellilere tekerlekli sandalye temin eden MYO’nun ögrencilerine tesekkür ederek konusmasini bitirdi.

Verdigi konferansin ardindan Songül Saraç Malkoç Devrekli üç engelli annesi; Nazife Incircioglu, Sitare Gebes ve Safiye Kabaoglu'nu kürsüye davet edip engelli bir anne olarak duygu ve düsüncelerini MYO’nun ögrencilerine aktarmalarina imkan sagladi.

Engelli olan Yalçin Incircioglu’nun sahnede söyledigi sarkidan sonra sehit babasi olan ve sakat esine tekerlekli sandalye temin edilen Muharrem Madenci’de MYO’nun örencilerine tesekkür eden bir konusma yapti.

BEÜ Devrek MYO Müdür Yardimcisi Ögretim Görevlisi Sule Kiyci’ da kisa bir konusma yaptiktan sonra Devrek Engelli Vatandaslara Yardim ve Dayanisma Dernegi Baskani Songül Saraç Malkoç’a ve yönetimine bir tesekkür belgesi takdim etti.

BEÜ Devrek MYO’da düzenlenen etkinlik engellilere temin edilen tekerlekli sandalyelerin verilip ardindan hep beraber çekilen toplu fotograf ile sona erdi.