CHP LIDERI KEMAL KILIÇDAROGLU ZONGULDAK VE ILÇELERDE MITING YAPTI

CHP LIDERI KEMAL KILIÇDAROGLU, ZONGULDAK, ALAPLI, GÜLÜÇ, EREGLI, ARMUTCUK, ÇAYCUMA, GÖKÇEBEY, ÇAYDEGIRMENI VE DEVREK ZIYARETLERI MITINGE DÖNÜSTÜ.

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun Zonguldak, Ilçeleri ve beldelere yaptigi ziyaretlere CHP Il Teskilati, Milletvekili Adaylari, Ilçe Teskilatlari, Belediye Baskanlari eslik etti.

CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu, Alapli’daki konusmasinda AKP’yi bildirgesinde açikladigi ekonomik vaatleri üzerinden topa tuttu.

Zonguldak’in Alapli ilçesinde halka hitap eden CHP lideri Kiliçdaroglu, “Ne diyorlar, PKK bizi kandirdi. PKK seni kandiriyorsa senin basbakanlik koltugunda ne isin var?” dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Biz 7 Haziran’dan önce neyi açiklamissak, aynilarini aldilar kendi seçim bildirgelerine koydular” dedi.

Kiliçdaroglu, partisinin Zonguldak’in Alapli ilçe meydaninda düzenledigi mitingde, iktidara geldiklerinde bütün taseron isçileri kadroya alacaklarini söyledi.

7 Haziran seçimlerinde vatandasin sandiga giderek görevini yaptigini ve oyunu verdigini anlatan Kiliçdaroglu, “Ortaya çikan tablo diyor ki tek parti istemiyorum. ‘Memlekette diktatör de gerginlik de istemiyorum’diyor vatandas. ‘Oturup kendi aranizda anlasin hükümeti kurun, dogru dürüst kurun, Türkiye’yi adam gibi yönetin, kavga gürültü ile yönetmeyin, herkesin isi gücü olsun, evlerde huzur, bereket olsun.’ Sizin verdiginiz mesaj buydu.

7 Haziran’da seçim beyannamesini açikladik, büyük kesimini de diger partiler de örnek aldilar, kopya yaptilar. Arkasindan seçim bildirgesine ‘siz bunlari yapamazsiniz, para yok, kaynak yok’ dediler. Biz 7 Haziran’dan önce neyi açiklamissak, aynilarini aldilar bildirgelerine koydular.

‘Emekliye iki maas ikramiye verecegiz ’diyorduk, ‘parayi bulamazsiniz para yok’ dediler ama onlar da koydular. Bu neyi gösteriyor, en saglikli hesabi, en tutarli hesabi en güzel hesabi vatandas lehine hesabi yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Kiliçdaroglu, her gün sehitler geldigini ve içlerinin kan agladigini dile getirerek, “Su soruyu her Alaplili kardesim kendisine sorsun? Ne oldu da 7 Haziran’da sonra ülke kan gölüne döndü, ne oldu? Gelip sizden ‘400 milletvekili verin’ dediler, ‘400 milletvekili vermezseniz ülke felaketlere sürüklenir’ dediler. 7 Haziran’da sonra 400 milletvekili çikmadi, ülke kan gölüne döndü. Sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Çözüm Süreci’ne de deginen”CHP Lideri Kiliçdaroglu, “Çözüm Süreci’nde bataga saplandilar. Ne diyorlar ‘PKK bizi kandirdi’. Ya sen çocuk musun, sen devleti yönetiyorsun, PKK seni kandiriyorsa senin basbakanlik koltugunda ne isin var? Askerleri hapse atiyorlar, ‘Genelkurmay Baskanini terörist’ diye hapse attilar. Biz sahip çiktik, ‘yapmayin, etmeyin, insanlari suçsuz yere hapse atmayin’ dedik. ‘Sen bilmezsin, o davalarin savcisiyiz’ dediler. Aradan süre geçti, orduya kumpas kurdular, ne oldu? Paralel bizi kandirdi, sen çocuk musun? Herkesin kandirdigi bir hükümet, Türkiye’yi yönetebilir mi? Herkesin oyuncagi olan bir hükümet Türkiye’yi yönetebilir mi?”

Kiliçdaroglu, vatandaslara hitap etmesinin ardindan ilçe merkezinde yürüyerek Alapli Belediyesinin düzenledigi Atatürk Meydani açilisina katildi. Kiliçdaroglu daha sonra Gülüç Belde Belediyesince yaptirilan Dügün Salonu ve Kent Meydani’nin da açilisinda hazir bulundu. Kiliçdaroglu daha sonra diger ilçeleri ziyaret etti.


Geçenlerde yani 7 Haziran öncesinde seçim bildirgemizi açikladik. Bizim seçim bildirgemizden biraz böyle üstü örtülü kopya çektiler. Geçenlerde açikladik ve en bastan söyledim. Bizim seçim bildirgemizi örnek olarak alacaklar dedim. Dün açikladilar bizim seçim bildirgemizi örnek almislar. Kim almis, 13 yildir bu ülkeyi yönetenler almis. Sorulmasi gereken soru su, 13 yildir siz ne yapiyordunuz?

Bizim partimiz Türkiye’nin sorunlarini en iyi bilen en dogru teshisi koyan partidir. Issizlik sorununa da bakin çözüm bulacagiz. Onlar çözüm bulamazlar. Az önce kahvede oturdum, vatandas ‘issizim’ diyor. Is bulacaksa adresi degistirecek. Eski adresi terk edeceksin. Yeni adrese geleceksin. Halk ne ise bizde öyleyiz. Halk neyi istiyorsa bizde onu gerçeklestirecegiz. Amacimiz halkin yasam standardini yükseltmektir. Issizligi, yoksullugu bitirmektir. Bir arada huzur içinde yasamaktir. Çocuklar huzur içinde okusun. Gençlerimiz huzur içinde askerliklerini yapsinlar. Ve anneler gözü yasli onlari beklemesin.”
Vatandaslarin ‘Basbakan Kemal’ sloganina tebessüm eden Kiliçdaroglu, "Slogan fena degil. Bunu gerçeklestirmenin yolu sandiktan geçiyor. O nedenle söylüyorum. Sandiga gidecegiz. Ikna edecegiz" dedi.
Kiliçdaroglu, Eregli mitinginin ardindan
Kandilli beldesindeki parkin açilisi için beldeye hareket etti. Burada çiçeklerle karsilanan Kiliçdaroglu, “Eger Türkiye’yi bu beceriksiz siyasetten kurtarabilirsek emin olun çok daha güzel bir ortamda hep beraber yasayacagiz. Hanimlar size bir sey söyleyeyim. Aslinda hanimlarin söyle bir özelligi var. Olacak bir olay konusunda ilk duyarliligi gösteren hanimlardir. Dolayisiyla bugün Türkiye’nin içinde bulundugu zor durumu en iyi siz anlarsiniz. Bir annenin acisini bir baska anne anlar. Türkiye’nin bu acilardan kurtulmasi lazim gelir. Annesinin huzur içinde çocugunu askere gönderebilecegi bir Türkiye lazim. Sevgi içinde çocugunu okula gönderebilecegi bir Türkiye lazim. Kavgasiz, barisi olan huzuru olan bir Türkiye’ye ihtiyacimiz var” diye konustu.
“TÜRKIYE’DE YÖNETIM BOSLUGU VAR”
Türkiye’de yönetim boslugu oldugunu öne süren CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu,“Simdi ülkeyi yönetenler Türkiye’yi idare edemiyorlar. Türkiye’yi kim yönetiyor belli degil. Türkiye’de bir yönetim boslugu var. Davutoglu mu yönetiyor, Erdogan mi yönetiyor? Iki basli yönetim olmaz. Davutoglu koalisyon kurmak için geldi. Koalisyon kuracagiz dedi. Hay hay dedik koalisyon kurariz. Milli irade tecelli etmisse biz de milli iradeye uyacagiz ve koalisyonu kuracagiz. Bize üç aylik seçim hükümeti önerdiler. Biz de onu kabul etmedik. Neden koalisyon kurulmadigini herhalde siz iyi biliyorsunuz. Eger bir kisi koalisyon kurma iradesini kullanamiyor ve iradesi baska bir otorite baskisi altindaysa o kisiye oy vermeyin. Yetkisini kullanacak, gücünü kullanacak kisiye oy verin. Çift basli yönetimden Türkiye’yi kurtarmaniz lazim gelir.”
Kandilli beldesindeki parkin açilisinin ardindan TTK Armutçuk Müessesi’ne gelen Kiliçdaroglu, burada maden isçileri ile görüstü. Madenci baretini basina takan Kiliçdaroglu, geçtigimiz hafta maden ocaginda hayatini kaybeden isçinin mesai arkadaslarina da bas sagligi diledi. Kiliçdaroglu, müessese ziyaretinin ardinda Zonguldak’a hareket etti.

CHP Lideri Kiliçdaroglu Zonguldak, Çaycuma,Gökçebey ve Devrek’te yaptigi mitinglerde CHP’nin Seçim bildirgesini anlatti.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*