GÖKÇEBEY ESKI BELEDIYE BASKANLARIMIZDAN TAHIR YILMAZ, EBEDIYETE UGURLANDI

Gökçebey’in ilk belediye baskani Tahir Yilmaz son yolculuguna göz yaslari arasinda ebediyete ugurlandi.

92 yasinda aramizdan ayrilan Tahir Yilmaz Belediye önünde cenaze töreni düzenlendi.

YILMAZ’A BELEDIYE ÖNÜNDE CENAZE TÖRENI:

Törende ilk konusmayi Belediye Yazi Isleri Müdürü Sennur Çakir yapti.

Çakir yaptigi konusmada; “1923 yilinda dogan merhum Tahir Yilmaz, Gökçebey’in belde olduktan sonraki ilk belediye baskanimizdir. 6 Haziran1972 yilinda yapilan seçimlerde belediye baskani seçilmistir. 1972 yilindan 1980 yilina kadar 3 dönem Belediye Baskani seçilen merhum Tahir Yilmaz ilk belediye teskilatini kuranlardandir.
Merhum Yilmaz’in hizmetlerince gelince;1973 yilinda Almanya’ya giderek gurbetçi vatandaslarimizin yardimlari ile ilk belediye araçlarini almistir. Gökçebey Alt yapi ve imar çalismalarini baslatmistir.

 Ana cadde ve yollara beton asfalt çalismasini yapmistir.
Dag Aliusta köyünden dag suyu olarak bilinen içme suyunu getirmistir. Ilk zabita teskilatini kurmustur. Tanzim Satis kurarak halkin ihtiyaçlarini karsilamistir.
Parke tas kesme santiyesini kurmustur. Gökçebey’de kurulacak Mankap A.S. için çalismalar baslatmis ve kurucu üyesi olmustur. 12 Eylül 1980 yilina kadar görevine devam eden merhum Tahir Yilmaz bu tarihten itibaren görevini devretmistir.
Ilk Belediye Baskanimiz merhum Tahir Yilmaz’a yapmis oldugu hizmetler için Gökçebey Halki Adina sükranlarimizi sunar, kendisine Allah’tan rahmet yakinlarina ve sevdiklerine bassagligi dileriz
.”

BASKAN ÖZTÜRK, ‘ACIMIZ BÜYÜK’

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk,” Acimiz büyük. Gökçebeylilerin ve Yilmaz Ailesinin basisagolsun” diyerek sözlerine söyle devam etti.

Baskan Öztürk,” Gökçebey belediyesi 1972 yilinda kurulmustur. 1972 yilindan 1980 yilina kadar 3 dönem Belediye Baskani seçilen merhum Tahir Yilmaz’i son yolculuga ugurlamak için toplandik. Saygi deger Gökçebey halki ve sahsim olarak merhum Tahir Yilmaz agabeyimizi Gökçebey’i birçok ilki gerçeklestirerek kazandirdigi sayisiz hizmet eserleriyle anacagiz.

Merhum Tahir Yilmaz’a, Kamil Karademir’e ve Saim Aydemir’in mekanlari cennet olsun. Baskanlik görevlerinde saygi deger Gökçebey halkina hizmet ederek ilçemizin bugünkü konuma getirmislerdir. Allah hepsinden razi olsun.

Evet, Sevgili Gökçebeyliler. Bugün acimiz büyük. Merhum Tahir Yilmaz’a Allah-tan rahmet, kederli Yilmaz Ailesine, yakinlarina ve Gökçebey halkina bas sagligi diliyorum. Merhum Yilmaz baskanimiz bizim kalbimizde sonsuza dek yasayacaktir. Ayrica belediye baskanligi yapip aramizda olana da Allah-tan uzun ömür diliyorum.” Dedi.

*

*

*

*

YILMAZ’A SON GÖREV:

Tahir Yilmaz için Belediye önünde cenaze töreni ve yapilan duanin ardindan Zabita Komiseri Celal Basoglu önderligi zabita memurlari merhum Yilmaz’in nasini Ulu cami havlusuna omuzlarda tasidilar.

Ulu Camii’de düzenlenen cenaze merasimine; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Çanakcilar Sirket Grubu Yönetim Kurulu Baskani Hakan Çanakci, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Devrek Belediye Baskani Mustafa Semerci, Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes, Bakacakkadi Belediye Baskani Sezgin Özdemir, MHP Zonguldak Il Baskani Hamdi Ayan, Gökçebey Eski Belediye Baskani Zeki Kilinçarslan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Ilçe Özel Idare Müdürü Izzet Turpcu, Halk Egitim Müdürü Hüseyin Recep Topal, Mustafa Aydemir, Arif Aydemir, Osman Ala, Hidayet Seferoglu, Selim Özdemir’in yani sira çok sayida vatandas katildi.

Merhum Tahir Yilmaz, Ulu camide Kilinan Ögle Namazina Müteakip Bakacakkadi’da aile mezarligina göz yaslari arasinda ebediyete ugurlandi.

Bizde, Merhum Tahir Yilmaz'a Allah-tan rahmet, kederli ailesine, yakinlarina ve sevenlere bassagligi dilerim.

*

*

*

*