TURPCU VE AKIN EREGLI’DE GÖVDE GÖSTERISI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayi Serafettin Turpcu ve Harun Akin Eregli ilçesinde seçim çalismalarina devam etti.

Ilk olarak Aday adayi Kamuran Ayyildiz, Sinan Durdu, Suat Önder ve kontenjan aday adayi Buket Müftüoglu ile birlikte ilçe binasinda Eregli ilçe Baskani Hayrettin Kartal ve partilileri ziyaret eden Turpcu ve Akin burada yaptiklari açiklamalarinda dün Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu tarafindan Zonguldak Madenci Aniti önünde gerçeklestirilen miting sonrasinda birinci parti olmayi garantilediklerini söylediler.

Ilk olarak konusma yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayi Harun Akin, halkin teveccühünü mitingde çok iyi bir sekilde gördüklerini dile getirerek, “Seçim yaklasiyor. Bu parti binalarinda toplantilarini birakip kirsala çikmamizin zamani geldi. Bu mitingleri seçim kampanyalarinda çok yasamis birisi olarak bunlarin hem avantaji hem de dezavantaji oluyor. Dün o alanda en görkemli mitingi yasadik. Bizim örgütler olarak halkin teveccühünü görmemiz lazimdi ve bunu Zonguldak’ta fazlalikla gördük. Bütün ilçelerimiz ve örgütlerimiz tamamen mitinge insan tasimakla ugrassaydi orada izdiham yasanirdi. AKP’nin 13 yildir iktidarina yeter denildiginin orada bir göstergesi oldu. Zonguldak’ta kirsaldan merkeze dogru bir birliktelik var. Bu rüzgar kirsaldan geliyor. Eskiden merkezden kirsala çikardik ama simdi rüzgar kirsaldan geliyor. Zonguldak emekli kenti oldu ve bunun bir faturasinin kesilecegine inaniyorum. Zonguldak bir bütünüyle bakildiginda limani denizei kömürü çeligi turizm olan bir kent limani olan köy haline geldi. Bu olumsuzluklar her geçen gün artiyor ama kirsalda karsilik bulamiyorduk. Bugünden itibaren performansimizin artmasi gerekiyor. Seçim son 10 gün sekilleniyor. O yüzden süreye böyle bakarsak daha isin basindayiz. Bu tarihi basarinin ve bu tarihi dönüsümün mimari olalim. 7 Haziran’dan sonra AKP’yi alkislayarak gönderelim” dedi.

EREGLI 1. OLURSAK 4 VEKIL ÇIKARTIRIZ

CHP’nin Eregli’de birinci parti olmasi halinde 4 milletvekili çikartacaklarini ve bunun seslerin de gelmeye basladigini dile getiren Serafettin Turpcu ise konusmasinda, “Gerçekten çok ilginç b ir seçim atmosferi yasiyoruz. Halk bizim partimiz ve teskilatlarimizdan daha fazla halkimiz CHP iktidarini istiyoruz. Bizim kontrolümüz disinda taninmayan çok fazla yüz vardi. Artik AKP’den bir bikkinlik var. Ayrica gerçekten partimiz müthis bir seçim çalismasi yapmislar. Dün ayrica TTK için bizim en basindan beri söyledigimiz 5 bin isçi sözünü genel baskanimizdan aldik. Biz Zonguldak’ta birinci partiyiz. Birinci parti 3 milletvekili çikartiyor ama benim hesabim güçlüdür. Eregli’de birinci parti olursak dünkü mitingden sonra 4 sesleri geliyor. Bu hükümetin bir sonu oldugunu düsünüyorum. Her parti hükümet ve muhalefet olur. Bunlar muhalefeti ölüm olarak görüyorlar. Onun için korkuyorlar. Eregli’de birinci parti olursak ben 4 milletvekili çikartacagimiza inaniyorum” dedi.

POSBIYIK’A ZIYARET

Turpcu ve Akin parti ziyareti ardindan Eregli Belediyesi eski Baskani ve CHP Zonguldak Milletvekili aday adayi Halil Posbiyik’i ziyaret etti.

Bol neseli ve kahkahalarla süren ziyarette konusan Posbiyik, “Gelin sizinle sarilip bir fotograf çektireyim de Posbiyik CHP’ye çalismiyor diye konusanlar görsün” dedi.

Ziyaret hatira fotograflarinin çekilmesi ardindan basina kapali olarak gerçeklestirildi.

ESNAFLARDAN CHP’YE VIZE

Posbiyik ziyaretinden ayrildiktan sonra Eregli’deki esnaflari ziyaret eden Turpcu ve Akin büyük bir sevgi gösterisiyle karsilasti.

Vatandaslar özellikle CHP’nin seçim beyannamesinde bulunun emeklilere bayramlardaki 2 maas ikramiye ve asgari ücretin 1500 TL olmasi vaadinin benimsendigi gözlendi. Halkin büyük bir teveccühüyle karsilan Turpcu ve Akin kalabalik bir grupla gerçeklestirdikleri esnaf ziyaretiyle de Eregli’de gövde gösterisi yapmis oldu.

*

*

*