Kiliçdaroglu’na Zonguldak’ta Coskulu Karsilama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Zonguldak’ta coskulu miting yapti. Baskan Kiliçdaroglu, “Benim size sözüm var. Ben kul hakki yemem, kul hakki da yedirtmem. Kim kazaniyor ve alin teri döküyorsa ona hakkini verecegiz” dedi.

"Ecevit'in baskenti Zonguldak" diyen CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, “Sözüm söz Türkiye’yi degistirecegiz. Türkiye’ye baris getirecegiz. Zonguldak, dünyanin ve Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesidir. Zonguldak; karaelmasin baskentidir” diyerek sözlerine söyle devam etti.

Sizi asla ayirmadik. Gönlümüzün bir yerinde mutlaka bir Zonguldak vardir. Zonguldak alin terinin baskentidir. Sözlerime baslarken dedim ki ‘Türkiye’yi degistirecegiz.’ Neden bunu söyledim. Huzurlu, baris içinde yasayan bir Türkiye’yi yasayacagiz dedim. Madencileri seviyorum. Madencilere inaniyorum. Her kurusun hakkini onlar verirler. Hangi sartlarda, hangi kosullarda çalistiklarini biliyorum. Sizi anlamak için yerin metrelerce altinda sizinle yilbasini kutladim. Bu millet bu iktidara 13 yil kredi açti. Millete dediler ki; ‘Yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele edecegiz. Yolsuzlukla mücadele edecegiz’ dediler. 13 yilsonunda geldigimiz tablo su; 13. yilin sonunda nereye geldik.

6 milyon 200 bin issizimiz var. Adama sormazlar mi ‘Sen 13 yilda ne yaptin?’ 17 milyon yoksulumuz var.

Sormazlar mi adama ’13 yilda ne yaptin arkadas sen?’ 17 milyon yoksul 3 milyon 750 bin hanede yasiyor.

13’üncü yilin sonunda borç bataginda olan 5 milyon vatandasimiz var. Sormazlar mi adama ’5 milyon neden borç bataginda?’

Aylik geliri bin liranin altinda emeklimiz var. Sormazlar mi adama ‘Bu adam bu parayla nasil geçinecek?’

350 bin atama bekleyen ögretmenimiz var. Üniversiteyi bitirmis, artik çocuklarimiza ders vermek istiyor.

13 yilda 200 bin derslik ihtiyacini neden karsilamadin’ diye sormayacak miyiz? Izledikleri yanlis dis politika sonucunda 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar ödüyoruz. Tablo bu. Bu tabloyu daha farkli bir sekilde ortaya koyabiliriz. Bu tablo Türkiye’nin nasil bir manzara ile karsi karsiya oldugunu gösteriyor. Onu bunu kötülemekten degil, biz Türkiye’yi nasil yasanabilir bir Türkiye haline getirecegiz, bunun mücadelesini veriyoruz.”

“SÖZ NAMUS SÖZÜDÜR, BIRER MAAS IKRAMIYE VERECEGIZ “

Herkesin büyümeden, kalkinmadan hak ettigi geliri aldigi düzendir. Dedim ki ‘Ramazan ve Kurban Bayraminda emeklilere birer maas ikramiye verecegim’ dedim. Söz Kiliçdaroglu, söz namus sözüdür. Birer maas ikramiye verecegim. Kiyameti kopariyorlar, ‘Birer maas ikramiye nasil verirsin’ diyorlar. Sanirsin ki emekli ayda 10 bin lira maas aliyor da telaslaniyorlar. Verdiginiz para ne Allah askina. Ben mütevazi bir insanim. Ben sizden birisiyim. Asla unutmayin. Benim yatlarim, katlarim falan yok. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmiyor. 7 kardestik, içlerinden üniversiteyi bitiren bendim. Okudum, çalistim, emekli oldum. siyasete atildigimda da bütün mal varligimi internet siteme koydum. Dolayisiyla sizden, halktan birisiyim. Acilarinizi, zorluklarinizi biliyorum. Annelerin dramlarini biliyorum. Utanmadan, parayi nereden bulacaksin diyorlar. Sen Kaçak sarayina para bulurken, konu emekli olunca mi kaynak soruluyor? Onlar size diyorlar ki ‘Kaynak yok.’ Bu ülkede 11 milyon emekli var. Bir fire istemiyorum. 11 milyon emekli gücünü göstersin. ‘Yeter artik’ desin. Bu millet geçinemiyor. Bir emekli düsünebiliyor musunuz? Ramazan ve Kurban Bayrami’nda torunlarindan kaçacak. Bu milletin emekliye vefa borcu var. Emekli oldular, insan gibi yasamak, alisveris yapmak istiyorlar. Bayrami huzur içerisinde geçirmek istiyorlar. Ben bunu söylüyorum ‘Parayi nereden bulacaksin’ diyorlar. Ilk Ramazan Bayrami’nda kaynak nasil bulunurmus onlara gösterecegim.”

“SIZE SÖZÜM VAR KUL HAKKI YEMEM”

Alin teri döken herkesin hakkini vereceklerini dile getiren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, halka da söyle söz verdi:

Benim size sözüm var. Ben kul hakki yemem, kul hakki da yedirtmem. Kim kazaniyor ve alin teri döküyorsa ona hakkini verecegiz. 17 milyon yoksulumuz var. Aylik geliri 200 liranin altinda demektir. Ben Ankara’da vicdan var mi yok mu sormak isterim. Karsima çiksalar sormak isterim. Çikmiyorlar. 200 lira ile aile nasil geçiniyor. Asgari ücreti 1500 lira yapacagim dedim. Maliye Bakani diyor ki ‘Asgari ücretin 1500 lira olmasi isçiye zulüm ’diyor. Bende Zonguldak meydanindan sesleniyorum ‘Arkadas sen 14 bin lira alirken zulüm olmuyor da 1500 lira verince mi zulüm oluyor.’ Asgari ücretin su anda ne kadar oldugunu bile bilmiyorlar. Ben söyleyeyim 949 lira. Diyelim ki bes kisilik aile. Günde sadece üç ögün bir simit yiyip bir çay içseler. Aylik ediyor 900 lira. Geriye kaliyor 49 lira. Ben o adamlara sormak istiyorum. Allah askina o adamlarda vicdan var mi ya? Bu adam 49 lirayla ne yapsin. Bir Allah’in kulu onlardan (iktidardan) biri çiksa da bunu anlatsa, biz anlasak ya. 1500 lirayla birak asgari ücretli nefes alsin. Bu asgari ücretten vergi de almayacagim. Sizin hakkinizi savunan tek bir lider var. Onun adi CHP’dir.”

“TTK’YA  5 BIN ISÇI”

Türkiye Taskömürü Kurumu’nu (TTK) eski görkemli günlerine ulastiracaklarini ifade eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, kuruma en az 5 bin isçi alacaklarinin da sözünü verdi

TTK’yi eski görkemli günlerine ulastiracagiz. En az 5 bin kisi yeniden istihdam edecegiz. Benim ülkemde issiz var mi, çalisan var mi? Niye disaridan kömür getiriyorum. Temiz ahlak eksik. Mevcut siyaset cebini düsünüyor. Benim derdim vatandasin refahidir. Vatandasin çalismasi, rahat etmesi, üretmesi ve kazanmasi için yapiyorum. Önce halk zenginlesecek, halkin cebi para görecek. Eski anlayislarimizi da bir tarafa birakalim. Yeni bir düzen, hakça bir düzen. Bunun mücadelesini veriyorum, bunun için sizden destek istiyorum. Demokrasidir isteyen istedigi partiye oy verir. 6 milyon 200 bin issiz, 17 milyon yoksulun oldugu, 2 milyon Suriyeli’nin oldugu, yolsuzlugun gizlenemedigi, kul hakkinin yendigi bir Türkiye’de, 77 milyon yurttasimin hortumcular hariç oyunu istiyorum. Et ve Balik kurumunu degistiriyoruz. Et ve Süt kurumu yapacagiz. Türkiye’de her alanda güzel seyler yapacagiz. Bir ülkenin güçlü olmasinin yolu üretmekten geçer. Üreten Türkiye güçlüdür. Üreten Türkiye istihdam olusturur. O nedenle üretecegiz, hakça bölüsecegiz. Ben saman ithal eden ülke olmak istemiyorum. Hollanda’dan 120 milyar dolar tarim ürünü ithal eder. Toprak mi eksik, insan mi eksik, eksik olan hesap vermekten korkar olan siyaset, eksik olan temiz siyaset.”

*

*

*

*

*

Konusmasinin sonunda halka karanfil dagitan Kiliçdaroglu, bir de beyaz güvercinler uçurdu. CHP Zonguldak Milletvekili adaylariyla poz veren Kiliçdaroglu’nun Zonguldak’taki coskulu mitingi sona erdi.