MHP ZONGULDAK MILLETVEKILI ADAYI ÇAKAN ÇAYCUMA'DA BIR DIZI ZIYARETLER GERÇEKLESTIRDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayi Zeki Çakan, Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde seçim gezilerine tüm hiziyla devam ediyor.

Yaklasan 7 Haziran 25. Dönem Milletvekilligi genel seçimleri öncesinde seçim gezilerini sürdüren MHP Zonguldak 1’inci Sira Milletvekili Adayi, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakani Zeki Çakan Çaycuma ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çakan ilk olarak Çaycuma Toplum Sagligi Ilçe Müdürlügü’nü ziyaret ederek burada Dr. Kiliçaslan’i makaminda ziyaret etti. Çakan burada kendisini kapida karsilayan Toplum Sagligi Ilçe Müdürlügü personeline tesekkür ederek bir süre sohbet etti.

ÇAYCUMA DEVLET HASTANESI’NE ZIYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sira Milletvekili Adayi, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakani Zeki Çakan ve beraberindekiler daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi’ne ziyaret etti. Hastane Bashekimi Uzman Dr. Gökhan Kertis, Idari ve Mali Isler Müdürü Ahmet Koraman ve hastane personeliyle kapida karsilanan Çakan daha sonra makama geçerek burada Bashekim Kertis ile görüstü. Ardindan hastane ziyaretinde servislerde tedavi gören hastalari ziyaret eden MHP Zonguldak 1’inci Sira Milletvekili Adayi, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakani Zeki Çakan buradaki ziyaretinin ardindan kendisine ilgi ve alakadan dolayi hastane yönetimine tesekkür etti.

ÇAYCUMA VERGI DAIRESINE ZIYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayi Zeki Çakan hastane ziyaretinin ardindan Çaycuma Vergi Dairesini ziyaret ederek burada Türk-Büro-Sen Çaycuma Temsilcisi Savas Tugluk tarafindan karsilanarak vergi dairesinde çalisanlariyla birlikte oldu. Çakan vergi dairesinde çalisanlara islerinde basarilar diledi.

ÇAYCUMA TSO’YA ZIYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sira Milletvekili Adayi, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakani Zeki Çakan, Vergi dairesinin ardindan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Rifat Sarsik ve yönetimi ziyaret ederek burada görüs alisverisinde bulunuldu. Sarsik, Çakan’a milletvekili yolunda kendisine basarilar diledi ve bir süre sohbetin ardindan hatira fotografi çektirildi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZIYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sira Milletvekili Adayi, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakani Zeki Çakan ve beraberindekiler daha sonra Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Hayri Kandemir’i makaminda ziyaret ederek burada Çaycuma esnafi hakkinda bilgi alisverisinde bulundu. Kandemir ziyaretinden dolayi Çakan’a tesekkür etti ve basarilar diledi.

KÖYLERE ZIYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayi Zeki Çakan ilçe merkezindeki ziyaretinin ardindan seçim gezilerini ilçeye bagli Dursunlar, Muharremsah, Asagi Basat, Yukari Basat, Kerimler Köyü, ve Helvacilar köylerini ziyaret ederek vatandaslarla sohbet etti.

ÇAKAN; “TTK ZONGULDAK’IN KANAYAN YARASI HALINE GELDI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayi Zeki Çakan burada yaptigi konusmasinda Zonguldak’in adeta kanayan yarasi haline gelen ve her geçen gün zararini arttiran Türkiye Tas Kömürü Kurumu’na deginen Zeki Çakan, “TTK’nin üretiminin arttirilmasi, yeniden isçi alinarak istihdamin arttirilmasi ve kömürün degerlendirilmesi ile ilgili projeler hazirlanmasi gerekiyor. Ben bu projelerin en önemli ayagini yaklasik bir yildan beri dile getiriyorum. Fakat hiç kimse bu konulara egilerek Basbakanimiza ve Cumhurbaskanimiza önemini arz edemedi. Çatalagzi Termik Santrali 2 X 50 megavatlik santraldir. Yilda 2 milyon tona yakin kömür tüketir. Bu kömürde TTK’da üretilir. Bunu da madenci üretir. Su anda 900 bin ton kömür üretiliyor. Yaklasik 9 bin isçi çalisiyor. Bu kömür 1 buçuk milyon tona çiksa bunun için 4 bin isçi alinsa, üretim dedigim gibi arttirilsa, bu kömür bu santralde yakilsa bu kurum zarardan kurtulacagi gibi kar etmeye baslar” dedi.

ÇAKAN; “TTK BURADA ÜRETTIGI KÖMÜRÜ YAKSIN, ENERJIYE DÖNÜSTÜRSÜN ENERJI SATSIN”

Kardemir zamaninda bir liranin isçiye verildigini ifade eden Çakan, “ÇATES’i özellestirmeyin. Bu TTK’ya bir liraya verilsin, TTK burada ürettigi kömürü yaksin enerjiye dönüstürsün enerji satsin. En güzel kurtulus yönlerinden biri buydu. Eregli Demir Çelik kok kömürü kullaniyor. Bugün kok kömürü ile maden kömürü arasinda önemli bir fiyat farki var. Bölgeye kurulacak yeni bazi fabrikalarla üretilecek kok Erdemir’e de verilebilir. Bunun gibi çok proje üretmek lazim. Aslinda TTK’nin kapatilmasiyla ilgili hazirlik yapiliyor. TTK’nin bagli bulundugu ünitelerde denetim hizmetleri yapanlar bir hafta önce Ocaklari 3 gün kapattilar. Maalesef kimsenin sesi çikmadi. Neden kapatiyorlar. Madem bu ocakta emniyet tedbirleri alinmiyor, madem bu ocakta islerin sagligi ile ilgili tedbirler alinmadigi zaman bunun bir suçlusu vardir. Bu suçlu neden aranmiyor. Neden islem yapilmiyor. Aslinda yapilmak istenen sey su; 3 gün kapatiyoruz ses çikacak mi çikmayacak mi? Kamuoyu olusturuluyor. Bir daha ki dönemde 15 gün kapatacaklar, kamuoyunu olusturacaklar sonra tamamen kapatacaklar. Zonguldakli bize görev verirse, bizi milletvekilli olarak Ankara’ya gönderirse TTK’nin 5 Nisan 1994 kararlari ile ilgili Zonguldak ayaga kalkip ta temsiler kurulu olarak nasil Ankara’ya gittiysem. Bu ocaklarin kapatilmamasiyla ilgili olarak hukuki, kanuni ne gerekiyorsa yapariz. Masaya yumrugumuzu vurmak gerekiyorsa vururuz bundan da hiç kimsenin süphesi olmasin. Bu ocaklarin kapatilmasina kimse gücüde yetmez. Bize görev verildiginde bunu da herkes görecektir.”

*

*

*

*

*