ZONGULDAK’TA MHP RÜZGÂRI

Ankara'dan baslayan MHP rüzgâri Zonguldak’ta estirmeye devam ediyor. MHP Zonguldak Milletvekili Adaylari Zeki Çakan, Yavuz Erkmen, Ahmet Emre Bayramoglu, Seyma Elmas Songür, Meral Demirbas, Il ve ilçe teskilatlari Zonguldak ilçeler, beldeler ve köylerde seçim çalismalarina hiz verdiler.

ERKMEN VE DEMIRTAS GÖKÇEBEY’DE BÜYÜK ILGI GÖRDÜ

MHP Zonguldak Milletvekili Adayi Yavuz Erkmen ve Meral Demirtas Gökçebey ilçede resmi kurum ve esnaf ziyaretleri gerçeklestirdiler. Ziyaretlerinde ilçede büyük ilgi gören Yavuz Erkmen valiligi döneminde yaptiklarini ve yapamadiklari halka anlatti.

MHP Zonguldak Milletvekili Adayi Yavuz Erkmen, “1989 yilindan beri bu çevrede hizmetlerde bulunduk. Kastamonu’da, Bartin’da, Karabük’te görevlerde bulundum. 2002 yilinda Zonguldak’a geldim, burada 5 buçuk yil Valilik görevinde bulundum. Burada mutlu günlerimiz de oldu üzüntülü günlerimiz de oldu. Biz görevde oldugumuz sürece ciddi, asik suratli ve ulasilmaz imajini hiçbir zaman yaratmadik. Her zaman halkimizla iç içe olduk. Yeri geldi 7 yasindaki çocugumuzla yeri geldi 70 yasindaki amcamizla iç içe olduk. Buradan gittigimiz zaman da burasi ile hiçbir zaman kopmadik. Ya buranin insani bize geldi ya da biz buranin insanina gittik. Buraya geldigim zaman herkesin sorunlari ile bire bir ilgilendik. Bunu yaparken bu bizim görevimiz de demedim. Her zaman ellimden geleni yapmaya çalistim.

“ZONGULDAK’IN CIDDI SORUNLARI VAR”

Ben Gökçebey’e valilik dönemimde birçok kez geldim. Simdi ise Milletvekili adayi olarak geliyorum” diyen MHP Zonguldak Milletvekili adayi Yavuz Erkmen,” Zonguldak’in ciddi sorunlari var.

Bölgemizin hakikaten bir morale ve kalkinmaya ihtiyaci var. Bu ise girdikten sonra dolastigimiz yerlerde karsilastigimiz tablo biraz bizi üzüyor. Zonguldak ekonomisinin gün geçtikçe küçüldügünü görüyoruz. Baktigimiz zaman hakikaten çok sikintili tablolarla karsilasiyoruz. Bölgede siftah yapmadan dükkanini kapatan esnaf arkadaslarimizin oldugunu gördük. O nedenle biz herkesin isi olsun asi olsun herkes mutlu olsun istiyoruz. Bu anlamda hepimize görevler düsüyor. Sunu açikça sunu söylemek istiyorum. Siyasi görüsleri ne olursa olsun bütün arkadaslarimiza saygimiz var. Ama amaç bölgeye hizmetse, amaç bölgenin kalkinmasi ise bazi gerçekleri de görüp ona göre siyasi tercihlerde bulunmanin çok daha gerçekçi olduguna inaniyorum. Neden derseniz, hepsi bizim arkadasimiz, sahis olarak hiçbirine bir sey söylememiz mümkün degil, ama söyle bir takim tespitleri de gözden kaçirmamamiz gerekiyor. Bakin bugün ekonomi bugün bu hale geldiyse bunun tekrar harekete geçmesi için yeniden bölgenin canlanmasi için bilgi anlaminda, tecrübe anlaminda bu isleri sirtlayabilecek kisilere ihtiyaç vardir diye düsünüyoruz. Sizlerde biliyorsunuz geçmis dönemde tersaneler bölgesini yaptik. O zaman 7 bine yakin kisi çalisiyordu. Bugün bakiyoruz su anda o bölgede 200 kisi çalisiyor. TTK neredeyse kapanma noktasina geliyor. Özel maden ocaklari birbir kapaniyor. Zonguldak su anda en çok göç veren illerin basina geldi. Köylerdeki nüfus azaldi. Bunu için bizler hep birlikte olmamiz lazim. Tekrar Zonguldak'i yeniden harekete geçirmemiz lazim" dedi.

MHP Zonguldak Milletvekili Adayi Yavuz Erkmen, Meral Demirbas ve Gökçebey Ilçe teskilatiyla beraber Resmi kurum, Özel sektör, oda ve dernek baskanlari ve ilçe esnafini gezdiler.

*

*

*

*