“ YESIL ENERJININ ÖRNEKLERINDEN BIR TANESI DEVREK’TE UYGULANIYOR”

Geçtigimiz günlerde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayi olmak için Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimciligi görevinden istifa eden Muhammet Balta, Devrek’te yapimi devam eden Çayalti 1-2 HES Projesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

HES insaatini yapan Reis RS Enerji’nin yüklenici firmasi Bayir Mühendislik yetkilisi Nevzat Bayir’i ziyaret eden Balta,yapilan insaatin dogaya zarar vermeden devam ettigini vurguladi. Ziyarette, REIS RS Enerji Grup Baskani Ömer Çebi, Trabzon Vakfikebir Belediye Baskani Muhammet Balta, Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes’te bulundu.

Eski Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Muhammet Balta yaptigi incelemeler sonrasi açiklamada bulunarak; “ Ben Devrek Çayalti 1-2 HES Projesinde sunu gördüm.Dogayi hiç tahrip etmeden, yesil enerjinin örneklerinden bir tanesi olusturulmus. Bizim yapacagimiz dere islahini da özel sektör yapmis ve çok güzel bir proje hayata geçmis. Biz Devlet olarak da sunu istiyoruz, cari açigin en büyük sorunlarin biri de enerji açigi. Su anda dünyada en büyük savas nedenlerinden bir tanesi, eger biz gerçekten tam bagimsiz olmak istiyorsak enerjide de bagimsiz olmamiz lazim. Disa bagimli olmamamiz lazim. Kendi içimizde bunu üretmemiz lazim. Her zaman bir söz vardir, sular akar Türkler bakar diye, artik sular bosa akmiyor. Hem özel sektör hem devlet bu sulardan enerji elde etmeye çalisiyor. Ben burada özel sektörümüzü kutluyorum. Özellikle bu hizmetlere destek veren yerel yönetimlerimizi belediyelerimizi de kutluyorum. Onlara da tesekkür ediyorum. Türkiye’de bu sektörlere karsi özellikle çevreci adi altinda bunlari engellemeye çalisan belirli bir kesim var. Burada görüyoruz ki yerel yönetimler bu ise sahip çikmis, onlarda bu ülkenin enerji alaninda hizmet veren özel sektöre kucak açmislardir. Yerel yönetimlerimizin onlara destek vermeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Biz sunu istiyoruz böyle enerji yatirimlari yapan çevreye duyarli olan sektörlerin artmali.Ama bunun yaninda çevreyi bozanlara da en agir müeyyidelerin uygulanmasini biz istiyoruz.Bununda her zaman takipçisi olacagiz.Ben tekrar tekrar bu enerji santralinin hem bu yöremize hem de ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

*

*

*

*