BASKAN NECMI PAZAR GÜVEN TAZELEDI

Gökçebey Ziraat Odasi Baskanligi seçimi yapildi. Nemci Pazar, yeniden baskan seçildi.

2001 yilinda kurulan Gökçebey Ziraat Odasi’nin 2322 kayitli üyesi ve 28 delegesi ile 08.Subat 2015 Pazar günü yapilan Baskanlik seçimlerinde tek listeyle yapildi ve mevcut Baskan Necmi Pazar dördüncü kez seçilerek güven tazeledi.

Bir pastanenin toplanti salonunda yapilan Gökçebey Ziraat Odasi Baskanlik seçimlerine; Gökçebey Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Sevim Küçükbekir, Zonguldak Ziraat Odasi Baskani Hasan Kabarik, Devrek Ziraat Odasi Baskani Idris Uzunel, Alapli Ziraat Odasi Baskani Seref Türkoglu, Çaycuma Ziraat Odasi Baskani Riza Çapkin, Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Lokman Aydin ve ilçe yönetimi, Il Genel Meclis Üyesi Rahmi Albuz, Gökçebey Muhtarlar Dernegi Baskani Serafettin Akdemir, Gökçebey Tüm Isçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernegi Baskani Cevat Bas’nin yani sira üyeler ve ilçe sakinleri katildi.

*

Divan heyeti seçimi ardindan Saygi durusu ve Istiklal marsi okunmasi ardindan Ilk konusmayi Gökçebey Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Sevim Küçükbekir yapti.

Küçükbekir,” Bugün buraya Gökçebey Ziraat Odasi Baskanligi seçimleri yapilmasi için geldik. Görüyorum ki, mevcut Baskan Necmi Pazar’in karsisinda aday yok. Bizler bugüne kadar uyum içinde çalisarak birçok tarim hizmet projeleri gerçeklestirdik. Bugünden sonrada ayni azimle birlikte çalisarak daha çok hizmet projeleri gerçeklestirecegimize inaniyorum. Necmi Pazar baskanliginda yeni yönetimde görev alacak arkadaslara basarilar diler , sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Gökçebey Ziraat Odasi Baskani Necmi Pazar,”Ziraat Odamiz kurulusundan bu yana Gida-Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü ile sürekli dayanisma içinde Odamizin asil görevi olan çiftçi üyelerine her konuda yardimci olamaya devam etmistir. Çiftçilerimize “Dogrudan Gelir Destegi” adi ile baslayan ve su anda “Mazot-Gübre ve Toprak Analiz” destegi adi altinda devam eden destek ödemelerine ek olarak Tarimsal Kredi ve Tarim Sigortasi gibi birçok konuda dosya hazirlamak suretiyle hizmetlerimize devam ettik. Geçtigimiz bu dönemde çiftçilerimize daha iyi ve daha verimli hizmet edebilmek amaciyla önce Ziraat Odamiza bir Hizmet araç’i kazandirdik. Böylece Çiftçi üyelerimize hizli ve verimli hizmet sunma imkâni bulduk.

Ziraat Odamizin kendine ait çalisma yeri olmadigindan kurulusundan bu yana enaz dört veya bes mekân degistirdik. Bu da Odamiz için her seferinde ayri bir masraf oluyordu. Bunun için Oda Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuzun gayretleri neticesinde halen görev yaptigimiz Hizmet Binamizi satin almak suretiyle Odamizi ekstra masraflardan kurtarmis olduk.

8 Eylül 2006 yilinda çikan kanun geregi Çiftçilerimize Tarimsal Yayim ve Danismanlik hizmeti verebilmek amaciyla Yetki Belgesi alarak Odamizda 2011 yilindan itibaren Tarim Danismani istihdam etmeye basladik. Üç yil boyunca tek Tarim Danismani ile sürdürdügümüz danismanlik hizmetini 2014 yilinda iki tarim Danismani ile 117 çiftçimize hizmet vermek suretiyle devam ediyoruz. Önümüzdeki çalisma dönemimizde bu tür hizmetleri artirarak vermeye imkânlarimiz elverdigi sürece devam etmek istiyoruz. Bu vermis oldugumuz danismanlik hizmetini ve Odamizin diger faaliyetlerini çiftçilerimizin günlük takip edip odamiz hakkinda bilgi almak ve kurmus oldugumuz Gökçebey Ziraat Odasi web sitemizden takip edebileceklerdir.

Kdz Eregli ve Alapli ilçelerimizde uygulanmakta olan Findik desteklemelerinden diger ilçelerle Gökçebey ilçemiz çiftçilerinin de faydalanabilmesi için Il Koordinasyon Kurulumuz ile birlikte çalismalarimiz devam etmektedir.

Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ve ISKUR Müdürlügü ile ortaklasa Dis Mekan Süs Bitkileri ve Meyvelerde asilama teknikleri olmak üzere Odamiz bünyesinde iki adet kurs düzenledik.

Yine Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Üreten Kadin Gelisen Gökçebey “ adi altinda hazirlanarak Bati Karadeniz Kalkinma Ajansina sunulan projeye ortak olduk. Böylece Bölgemizde bulunan 50 adet Kadin çiftçilerimize Organik Tavuk yetistirme ve pazarlama imkani saglamis olduk.

Önümüzdeki çalisma döneminde bu tür proje çalismalarimiza artarak devam edecegimizi takdirlerinize sunar. Yeni seçilecek arkadaslarimiza basarilar diler. Hepinize saygilar sunariz” dedi.

Seçimlere tek liste mevcut baskan Necmi Pazar önderliginde geçildi. Buna göre:

YÖNETIM KURULU ASIL ÜYELER:

1-Necmi Pazar

2-Murat Karademir

3-ismet Demiroglu

4-Ilyas Tülübas

5-Satilmis Elieyioglu

YÖNETIM KURULU YEDEK ÜYELER:

1-Vacit Yazici

2-Cihan Gökdemir

3-Dursun Adak

4-Nizamettin Pazarcikli

5-ibrahim Sezgin Seçildi.

*

*

*

*

*

*

*

Daha sonra davetli misafirlere Kasap Osman'nin yerinde yemek ikramini ile sona erdi.