Kaçmaz, Çanakkale Zaferini Anlatti

Dünyanin en yasli gazisi unvanini tasidigi 1994’te 110 yasinda yasamini yitiren Hüseyin Kaçmaz’in oglu Turgut Kaçmaz, Gökçebey’de Çanakkale destanini anlatti.

“Buram Buram Çanakkale Destani ve Atatürk” konulu serginin açilis kurdelesini, Gökçebey Cumhuriyet Savcisi Faruk Yavuz ile Belediye Baskani Vedat Öztürk kesti.

Gökçebey Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Gökçebey Belediyesi isbirligi ile düzenlenen, Çanakkale Sergisi ve Çanakkale Savasi konulu panel düzenlendi.

Gökçebey Gençlik merkezinde düzenlenen panelin sunumunu, Dünyanin en yasli gazisi unvanini tasidigi 1994’te 110 yasinda yasamini yitiren Hüseyin Kaçmaz’in oglu, Dünya Baris Elçisi Turgut Kaçmaz yapti.

Programa; Gökçebey Cumhuriyet Savcisi Faruk Yavuz, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Ilçe Özel Idare Müdürü Izzet Turpçu, Is Bankasi Müdürü Pirali Gürhan, Yazi Isleri Müdürü Nuray Yigit, Tarim ve Hayvancilik Gökçebey Ilçe Müdürü Sevim Küçükbekir, Gökçebey Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Keskin, ÇPL Okul Müdürü Zeki Basoglu ve ögrenciler katildi.

Çanakkale, Mustafa Kemal önderliginde buram buram yazilmis bir destandir"

Dünya Baris Elçisi Turgut Kaçmaz, panelde babasinin Çanakkale Savasi anilarini paylasti.

Çanakkale’de çok önemli bir zaferin kazanildigini ifade eden Kaçmaz, “Babam Hüseyin Kaçmaz 110 yasinda, son nefesini verinceye kadar ülke adina verilen tüm mücadelelerden gururla bahsetti. Çanakkale, Mustafa Kemal önderliginde buram buram yazilmis bir destandir. Kuslar yavrularini nasil besliyorlarsa biz de çocuklarimizi Çanakkale ruhu ve Atatürk sevgisiyle beslemeliyiz. Çanakkale, gencinden yaslisina, liseden fakülte talebesine kadar, ‘bu vatan için canim feda olsun’ diyen dedelerinizin temiz kanlariyla yazilmis buram buram bir destandir. Babam sunu söylemistir, ‘savas ne kadar çirkinse baris o denli güzeldir. Herkesin örnek alacagi Çanakkale, Gelibolu savaslari bundan sonra baris ve dostluk yarimadasi olacaktir’ demistir. Simdi Çanakkale baris ve dostluk yarimadasidir. Türkiye’nin her yerinde Çanakkale gibi baris ve dostluk olmasini istiyorum. Bizler Türkiye’yi Lazi, Türkü, Kürdü, hep birlikte kurtardik. Cumhuriyeti böyle kurduk. Bundan sonrada böyle olmasini istiyorum. Bizler et tirnak gibiyiz.” Dedi.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*