GÖKÇEBEY BELEDIYESI HAYVAN BAKIM EVINDE 24 SAAT HIZMET

Gökçebey Belediyesi yogun yagan kar ile mücadelenin yani sira doganin parçasi olan sokak hayvanlarinin yiyeceksiz kalmamalari için tedbir aldi.

Gökçebey Belediyesi Veteriner Hekimi Fuat Saglam, “Belediye hayvan bakim evi, soguk kis günlerinde sahipsiz ve bakima ihtiyaç duyan hayvanlarin hem saglik kontrollerini yaparak, yiyecek ve barinma imkâni da sagliyoruz” diyerek sözlerine söyle devam etti.

Gökçebey’de yasayan insanlarin oldugu kadar diger canlilarin da yasam hakkina saygi duyulmasi gerektigini ifade eden Belediye Veteriner Hekimi Fuat Saglam “Soguk kis günlerinde sokak hayvanlarinin yiyeceksiz kalmamalari için tedbir aliyoruz. Zonguldak Hayvan Haklari Derneginden temin edilen 25 çuval (375 kilo) hazir mama, hayvan severlerden barinagimiza verilen makarna- ekmek, bölgemizdeki tavuk çiftliklerinden alinan tavuklar pisirilerek barinagimizda ve sokakta bulunan tüm hayvanlara beslenmesi yapiliyor. Özellikle yogun geçen kis sartlarda sokak hayvanlari her gün düzenli olarak beslenmeleri yapilmaktadir.

Ayrica, son bir hafta içinde barinagimizda üç aylik ayagi kirilan sokak hayvanina platin takilarak yürümesi saglanmistir. Yine kemik erimesi olan 4 aylik sokak hayvanin ayagina atele takilarak yürümesi saglanmistir. Belediye hayvan bakim evi, soguk kis günlerinde sahipsiz ve bakima ihtiyaç duyan hayvanlarin hem saglik kontrollerini yaparak, yiyecek ve barinma imkâni da sagliyoruz.” dedi.