Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan “Evimiz Engelimiz Olmasin” Projesine Destek

Yürütücülügünü Zonguldak Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölüm Baskani Doç. Dr. Sevim Çelik’in üstlendigi “Evimiz Engelimiz Olmasin” konulu proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Engelliler Destek Programi kapsaminda 2014 yili Finansmani uygun bulunan projelerden biri oldu.

Bütçesi 91.812,00-TL olan ve 9 ay sürecek proje çerçevesinde, proje ortaklari Oktay Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Gökçebey Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte Gökçebey Ilçesi’nde bulunan 77 zihinsel engelli çocuk annesine egitim verilecek.Egitim ile annelerde ev kazalari ve ev kazalarina bagli ikincil yaralanmalari önleyici uygulamalar konusunda farkindalik gelistirilmesi hedefleniyor. Projenin bir diger hedefi de annelerin günlük yasamlarinda bu bilgileri kullanir ve uygular duruma gelmeleri, zihinsel engelli çocugun güvenli ve kaliteli bir yasam sürdürmesinin saglanmasi ve ailenin çocugun bakiminda daha bilinçli sorumluluk almalarinin saglanmasi olarak belirlendi.

Proje kapsaminda hazirlanacak olan egitim kitabinin hazirlanmasinda ve egitimlerin yapilmasinda Zonguldak Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü Cerrahi Hastaliklari Hemsireligi Anabilim Dali ögretim üyeleri görev alacaklar.

Proje sonunda ailelere dagitilacak olan basvuru niteliginde görsel agirlikta hazirlanmis egitim kitabi ile egitimin sürekliliginin saglanmasi planlaniyor.