Oran’dan Kiliçdaroglu’na zeytin agaci hediyesi

Sosyalist Enternasyonal Baskan Yardimcisi seçilen CHP Istanbul Milletvekili Umut Oran, kendisini bu göreve öneren CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’nu ziyaret ederek tesekkür etti. Oran, Sosyalist Enternasyonal anisina Kiliçdaroglu’na minyatür zeytin agaci da hediye etti.

Kiliçdaroglu, CHP Genel Merkezindeki makaminda Umut Oran’i kabul etti. Oran ziyareti sirasinda Kiliçdaroglu’na üzerinde CHP ve Sosyalist Enternasyonal logolari bulunan bir minyatür zeytin agaci da armagan etti. Basina kapali yapilan görüsmede Kiliçdaroglu ve Oran sohbeti söyle gelisti:

Kemal KILIÇDAROGLU- Nasilsin iyi misin, hos geldin…

Umut ORAN- Tesekkür ederim, sizde iyi misiniz?

Kemal KILIÇDAROGLU- Gayet iyiyim, sagolun tesekkürler. Zeytin agacinin tabi kendine göre özelligi de var.

Umut ORAN- Baris, bolluk, bereket, saglamlik, dostluk anlamina da geliyor.

Kemal KILIÇDAROGLU- Umut beyin Sosyalist Enternasyonale Genel Baskan Yardimcisi olarak seçilmesi beni tabi çok mutlu etti. Büyük emegi var önce onu da ifade edeyim. Daha önce Genel Baskan Yardimcisi olarak da Sosyalist Enternasyonale benim adima katiliyordu. Orada büyük basarilari var. Onu bu süreçte biraz daha perçinledi. Umuyorum önümüzdeki süreç içinde hem Cumhuriyet Halk Partisinin, hem Türkiye’nin gerçeklerini, politikalarini Sosyalist Enternasyonal’de yetkin biri olarak dile getirecektir. Ben de bundan son derece mutluyum ve kendisini yürekten kutluyorum.

Umut ORAN- Tesekkür ederim sagolun. Ben de öncelikle size çok tesekkür ediyorum. Siz bu göreve uzun yillardan sonra en yüksek oyu alarak seçildiniz. Iki sene evvel Güney Afrika’da beraberdik, o mutlulugu yasadik ve siz de bütün toplantilara katildiniz, önemli katkilar sundunuz. Bir kere tesekkür ediyorum bu açidan. Ayrica böyle bir göreve devam etmeme karari aldiktan sonra bu göreve beni önermeniz, layik görmeniz ve bana güvenmenizden dolayi da mütesekkirim. Böyle bir görevden dolayi onur duydum gerçekten, önemli bir sorumluluk. Hem ülkemizin içinden geçtigi durumda sosyal demokrat degerler, özgürlük, demokrasi baglaminda orada en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagim. Ama benim için ayri bir önemi de böyle bir emaneti sizden almam. O benim için daha da büyük bir sorumluluk bana yüklemis olacak. Sizi mahcup etmeyecegim.

Umut Oran, görüsmede geçen hafta Cenevre’de Birlesmis Miletler Merkez Ofisinde yapilan son konsey toplantisinda alinan kararlar ve yaptigi çalismalar hakkinda da kisa bir bilgilendirmede bulundu.