BAKAN ELVAN’DAN ULUPINAR’A YAZILI YANIT…

Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar, Zonguldak’in sorunlarini ilgili birimlerle her firsatta görüserek takip ediyor.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar’in Plan ve Bütçe Komisyonunda 19 Kasim 2014 tarihinde görüsülen Ulastirma ve Denizcilik Haberlesme Bakanligi’nin Bütçe görüsmelerinde; Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’a sordugu soru Bakan tarafindan yazili cevaplandi.

Ulupinar, Zonguldak-Ankara, Zonguldak-Istanbul arasi duble yol çalismalari ne zaman tamamlanacaktir?

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan,” Ankara-Zonguldak arasi 224 km uzunlugunda olup; yolun 219 km’si bölünmüs yol standardindadir. Kalan 5 km’lik kesimde yol çalismalari devam etmektedir. Ayrica Sapça ve Üzülmez tünellerinde kazi ve destekleme çalismalari tamamlanmis nihai beton çalismalari devam etmektedir. Çaycuma- Zonguldak ayrimi- Devrek-4. Hududu yolunda sicak karisim kaplama üst yapi ihalesi yapilmistir. Proje çalismalari devam etmekte olup, 2016 yilinda tamamlanmasi hedeflenmektedir.

Istanbul-Zonguldak Yolu;

Gebze-Düzce-Akçakoca-Zonguldak yolu 278 km uzundadir. Söz konusu yolunda 260 km’si bölünmüs yol standardinda olup 18 km’lik kesimde sicak karisim kaplamali bölünmüs yol çalismalari devam etmektedir.2016 yilinda tamamlanmasi hedeflenmektedir.

Istanbul-Sile-Agva-Karasu-Akçasu-Zonguldak yolu ise 274 km uzunlugundadir. Istanbul-Sile-Agva arasindaki 68 km’lik kesimin 46 km’lik kismi sicak karisim kaplamali bölünmüs yol çalismalari tamamlanmis olup, 22 km’lik km’lik kisminda sicak karisim kaplamali bölünmüs yol çalismalari devam etmektedir. Agva-Kandira-Kaynarca arasindaki 43 km’lik kesimin 2015 yilinda ihale edilmesi hedeflenmektedir. Kaynarca –Karasu arasindaki 60 km’lik kesimin 38 km’lik sicak karisim kaplamali bölünmüs yol çalismalari tamamlanmis olup, geriye kalan 22 km’lik kesimdeki çalismalar devam etmektedir. 1. Bölge Hududu ile 15. Bölge Hududu yolu 33 km’lik olup, 14 km’lik kisminda sicak karisim kaplamali bölünmüs yol, 19 km’si ise tek yol standardindadir. Zonguldak-Kdz.Eregli yolu 70 km uzunlugunda olup, 52 km’lik bölünmüs yol standardindadir. Kalan 18 Km’lik kisminda ise sicak karisim kaplamali bölünmüs yol çalismalari devam etmektedir.

Ulupinar, Zonguldak-Gökçebey-Karabük arasi yeni hizli tren setleri ne zaman hizmete alinacaktir?

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan,” Zonguldak-Karabük arasindaki sinyalizasyon çalismalari 2015 Mayis ayinda tamamlanacaktir. Bu tarihten sonra düzenli isletmecilige geçilecek olup ilave dizel tren setlerinin verilmesi planlanmaktadir.”