GÖÇ VE YAPISAL ISSIZLIK TEMEL SORUN, ORTALAMA ÜCRET 1250 TL

Devrek Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan yapilan “Devrek Istihdam Piyasasi Raporu” için basin tanitimi yapildi.

Devrek ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan yapilan ve yürütücülügünü Devrek MYO Ögretim üyesi ve TOBB Zonguldak Il Akademik Danismani Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESIKOGLU’nun yürüttügü çalismanin basin tanitimina Devrek TSO Yönetim Kurulu Baskani Zekai BÜKRÜ, Genel Sekreter Cihat Yaban, yönetim kurulu üyeleri ve basin mensuplari katildi.

Bölgenin farkli kurumlar tarafindan gerçeklestirilen ekonomik çalismalarinin koordinatörü olan Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESIKOGLU istihdam raporu ile ilgili yaklasik 1 saatlik bir sunum gerçeklestirdi.

Hazirlanan raporda hem emek piyasasinin isgücü talep eden tarafi isverenlerin emek piyasasi açisindan durumu ve beklentileri, hem de konunun arz yönünü temsil eden hane halkinin emek piyasasi açisindan mevcut durumu ve beklentileri incelenmistir. Bölge isgücünün özelliklerini egitim düzeyinden, yas düzeyine, gelir beklentilerinden, verilen ücrete, yatirim planindan, is gücü talebine kadar pek çok açidan inceleyen rapor, teknik düzeltmeler tamamlanarak bir hafta içerisinde Devrek Ticaret ve Sanayi Odasi’nin internet sitesine konulacaktir.

Çalismanin bölge ekonomisi için çok örnek bir çalisma oldugunu ifade eden Zekai Bükrü, çalismalarindan dolayi oda sekreteri Cihat Yaban ve Akademik Danisman Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESIKOGLU’na katilimlarindan dolayi basin mensuplarina tesekkür etti.