Vergi Dairesi Baskani Karaca’dan Borç Yapilandirma Uyarisi

Zonguldak Vergi Dairesi Baskani Kazim Karaca, 6552 sayili Kanun kapsaminda borç yapilandirilmasina yönelik basvurularin 1 Aralik 2014 günü sona erecegini bildirdi.

11 Eylül 2014 günü yürürlüge giren ve bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasina iliskin hükümleri de içeren 6552 sayili Kanun kapsaminda borç yapilandirilmasina yönelik basvurularin devam ettigini ifade eden Vergi Dairesi Baskani Kazim Karaca, söyle dedi:

"Bilindigi üzere, Kanun kapsamina giren borçlarla ilgili olarak; Birikmis borçlar enflasyon oraninda güncellenerek, faiz ve zamlar silinmektedir. Alacak aslina bagli olmayan usulsüzlük cezalarinin % 50’sinin ödenmesi halinde kalan yüzde 50’sinin tahsilinden vazgeçilmektedir. Yapilandirilan borçlarin taksitler halinde ödenmesine imkân getirilmektedir. Gelir Idaresi Baskanliginin internet adresi üzerinden borçlarin kredi kartiyla ödenmesi kolayligi saglanmaktadir. Kanun kapsaminda borçlarin yapilandirilmasi için teminat gösterilmesi sarti aranmamaktadir. 6183 sayili Kanun kapsaminda tecil ve taksitlendirilmesi mümkün olmayan KDV, ÖTV gibi borçlar da yapilandirilmaktadir. Kayitlarda yer aldigi halde isletmede bulunmayan kasa mevcudu ile ortaklardan net alacaklarin beyan edilerek yasal kayitlarin gerçege uygun hale getirilmesine imkân saglanmaktadir.

Araç muayenelerini süresinde yaptirmamis olanlarin 31.12.2014 tarihine kadar araç muayenelerini yaptirmalari sartiyla, muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için tahsili gereken yüzde 5 fazla yerine; 11.09.2014 tarihine kadar enflasyon oraninda, bu tarihten araç muayenelerinin yapildigi tarihe kadar her ay ve kesri için aylik yüzde 1 orani esas alinarak hesaplanacak tutar tahsil edilecektir. Mükelleflerimiz için önemli firsatlarin sunuldugu bu Kanundan yararlanmak için belirlenen basvuru süresinin bitmesine çok az bir zaman kaldigini hatirlatmak istiyoruz. Mükelleflerimizin bu firsati çok iyi degerlendirmeleri, daha sonra haciz vb. cebri takibat uygulamalarina maruz kalmamalari açisindan son derece önem arz etmektedir. Basvurular, Gelir Idaresi Baskanligi internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden, Vergi dairelerine sahsen veya posta yoluyla yapilabilmektedir."