GÖKÇEBEY ANAOKULU MÜDÜRÜ SINEM BASIAÇIK, ANAOKULU EGITIM PROGRAMINI ANLATTI

Gökçebey Anaokulu egitim programi, MEB Okul Öncesi Egitim Genel Müdürlügünün olusturdugu programlari esas almaktadir. Buna kosul olarak gelisimsel gereksinimleri karsilamayi, gelisim alanlarinin birbiri ile olan dinamik etkilesimini desteklemeyi, ögrencinin tüm alanlarindaki davranislarini daha üst düzeye çikarmayi, çesitlendirmeyi ve zenginlestirmeyi hedeflemektedir.

Esneklik ilkesini temel alan bu programda yer alan kazanimlar ilkögretim programlarinda benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadir: Problem çözme, iletisim, akil yürütme, iliskilendirme, karar verme, sorumluluk alma ve yerine getirme, arastirma, girisimcilik, bilinçli tüketicilik, çevre bilinci, yaraticilik becerileri gibi. Programda yer alan kazanimlar ve gereksinimler dogrultusunda, ögrenme durumlari ve ögrenme ortamlari hazirlanir. Oyun merkezli etkinliklerde, çocugun aktif katilim ve yasayarak ögrenme ilkeleri temel alinir, çesitli yöntemler gelistirilir. Bu programlar ulusal ve uluslararasi projeler ile desteklenir. Egitim kadrosunun Okul Öncesi Ögretmenlerinden olusmasi avantajini içermektedir.

Haftalik program çerçevesinde; Beden Egitimi, El Sanatlari, Müzik, Ingilizce, Bilgisayar, Fen-Doga/Çocuk Mutfagi, Drama, Çocuk Edebiyati ve Kitapligi gibi etkinlikler okul öncesi ögretmenleri tarafindan, yürütülür. Çocuk Kulübü etkinliginden Çocuk Yogasi, Dans Dersleri(bale, folklor) kis bahçesi atölyelerinde uygulanir. Okulumuzda ögleden sonra Çocuk Kulübü etkinligi uygulanmaktadir.

Okul Öncesi Ögretmeni Özlem ERDOGAN tarafindan verilen Ingilizce programinin temel amaci ögrencilere Ingilizce'yi sevdirmek, baska bir dilin varliginin farkina varmalarini saglamak ve bu dili ögrenmeye istek uyandirmaktir. Yaparak-yasarak ögrenme ilkesinden hareketle; el isi ve resim çalismalari, bilgisayar destekli etkinlikler, sarkilar, projeler, öyküler kullanilmaktadir.

Okul Müdürü Sinem BASIAÇIK; “Ögrenme hizinin çok yüksek oldugu bu erken yas döneminde; yasa bagli genel gelisim özellikleriyle beraber bireysel farkliliklarin da göz önünde bulundurulmasi gerektiginin bilincinde olarak; Milli Egitim Bakanligi Mevzuatina uygun sekilde hazirlanmis ve yas gelisim özelliklerine uygun, el becerisini ve zekâ gelisimini destekleyici çesitli etkinliklerle zenginlestirilmis çagdas bir egitim programi uygulanan anaokulumuzda, çocuklarimizin çok yönlü gelismelerini saglayacak aktivitelerle bilissel, psikomotor, sosyal- duygusal, öz bakim ve dil alanlarini gelistirecek programlarla çocuklarimizi egitimlerinin ikinci önemli basamagi olan ilkokula hazirlamaktayiz. Öncelikle anadili olan Türkçe’yi dogru ve güzel konusmalarina önem verirken, birinci yabanci dil olarak Ingilizceyi de yasamlarina dogal olarak katmalarini hedefliyoruz. Egitim, okul ve aile arasinda paylasilan bir sorumluluktur ve okul öncesi dönem egitim hayatinin temelini olusturur. Anne babanin egitime katilimi, okul ve ev arasindaki devamliligi destekleyerek, kazanilan bilgi, beceri ve tutumlarin kaliciligini saglar. Bu baglamda okul-aile-ögrenci isbirliginin önemine inanan, her zaman daha iyisini hedefleyen, misyon ve vizyonuyla daima önderlik eden Gökçebey Anaokulu’nda egitim hayatina baslayan minik kalpler, ileride yolumuzu aydinlatacak genç mesaleler olarak hayata atilacaklar ve toplumumuza yön verecek olan çagdas yöneticiler olacaklar. Bu nedenledir ki ögrenmeye açik, ulusal ve evrensel degerlere sahip çikan, laik, demokratik, ileri görüslü ve barisçil bireyler yetistirmenin önemi bir kat daha artmaktadir. Birbirine güçlü baglarla bagli bu büyük ailenin bir parçasi olmanin ayricaligini hissedeceginize inaniyor, yeni egitim ögretim yilinin saglikli, huzurlu ve basarili bir yil olmasi dileklerimle hepinize saygi ve sevgilerimi sunuyorum.”

*

*

*

*

*

*